Beszámoló: Real Madrid – Espanyol: Varane és Benzema találatával ismét az élen

A Real Madrid 2-0 arányban múlta felül az Espanyol együttesét a spanyol bajnokság aktuális fordulójában, ezzel megvan a csapat kilencedik veretlen mérkőzése sorozatban.

A Real Madrid legyőzte az Espanyol együttesét a bajnokságban, így ideiglenesen ismét a tabella élére ugrott. A hazaiak nem kapkodták el a vezető gól megszerzését, egészen a 37. percig kellett várni rá. Varane vette be Diego López kapuját, ezzel ő lett a 15. játékos, aki ebben az idényben gólt szerzett a csapatból. A franciának honfitársa, Karim Benzema adta a gólpasszt, Varane pedig egy nagyszerű ballábas lövéssel mattolta Lópezt, aki egyébként a vendégek legjobbja volt.

A madridisták azonban számos helyzetet dolgoztak ki a vezető gól megszerzése előtt is. A hatodik percben jött az első sansz, amikor Vinícius Jr. egy remek megindulás után otthagyott négy embert is, a végén azonban nem tudott túljárni Diego López eszén. Nyolc perccel később Benzema próbált szerencsét, de csavart lövése végül a kapus ölében kötött ki. Az Espanyol a 27. percben veszélyeztetett, amikor Esteban Granero fejesét a nagyot nyújtózó Courtois ütötte ki. A szünet előtti utolsó lehetőség Vinícius előtt adódott, aki egy kontratámadás végén próbálkozhatott, de López megint a helyén volt.

Varane

A Real Madrid egygólos előnnyel vonult a szünetre, de már a félidő elején növelhette volna különbséget. Az 53. percben Benzema találta szemben magát a vendég kapussal, aki határozottan jött ki kapujából, és meg tudta akadályozni a gólt. A hazaiak dominanciája nem adott okot aggodalomra, a helyzetek pedig sorban érkeztek, de az egygólos különbségnek köszönhetően még bármi megtörténhetett. Benzema került közel ismét a gólhoz a 70. percben, miután Vinícius remek egyéni megmozdulásából került hozzá a labda, de ballábas lövése épphogy elkerülte a vendégek kapuját.

Benzema több lehetőséget már nem akart elszalasztani, és valóban nem kellett már sokat várni a már-már menetrendszerű bajnoki találatára. Dani Carvajal küldte a labdát a védők mögé a csatárhoz, aki visszalépett és Valverdéhez passzolt, majd elindult a kapu irányába. Valverde gyönyörűen adta vissza a labdát a beinduló franciának, aki nem hibázott, így a 80. percben kétgólosra nőtt a hazai előny. Benzema ezzel az utolsó négy hazai meccsén betalált és 11 gólnál jár a bajnoki pontvadászatban. Három perccel később a hazaiak megfogyatkoztak, mivel Ferland Mendy megkapta második sárga lapját. A csapat ezután is megtartotta a kétgólos előnyt, és tovább folytatta remek sorozatát: 9 veretlen mérkőzés, amelyből 7 győzelem.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK