Beharangozó: Real Madrid – Espanyol

Ma 13:00-tól újra bajnoki mérkőzést játszik a csapat, ezúttal az Espanyolt fogadja hazai pályán Zinédine Zidane legénysége. A cél természetesen a győzelem.

A Santiago Bernabéu adhat otthont december hónap első bajnoki mérkőzésének, és valójában ez lesz az utolsó előtti hazai meccs 2019-ben. Zidane csapata az idény legjobb formájának örvend jelenleg, így vághat neki a ma 13:00-kor kezdődő, Espanyol elleni bajnokinak. A blancók még nem veszítettek a Santiago Bernabéuban a 2019/20-as idényben, és szeretnék, ha ma megvívhatnák zsinórban a 9. mérkőzésüket vereség nélkül.

Az Eibar, a Real Sociedad, valamint az Alavés legyőzése után a Real Madrid most egy katalán csapattal találkozhat, hogy megszerezze zsinórban a negyedik bajnoki győzelmét. Ehhez minden bizonnyal szükség van a lehető legjobb forma fenntartására. Az Espanyol elleni, közlemúltbéli hazai mérkőzéseken a madridi mérleg pozitív, hiszen a blancók mai ellenfele 1996 óta nem tudott diadalmaskodni a Santiago Bernabéuban, ráadásul a legutóbbi öt találkozó alkalmával még gólt sem szereztek.

A cél nem más, mint versenyben maradni az első helyért folytatott harcban. Zidane tisztában van a három pont fontosságával, amiről a tegnapi sajtótájékoztatóján is beszélt: „A karácsonyig tartó versenyfutás nagyon fontos, bele fogunk adni mindent.” – mondta a francia, aki 19 játékosát nevezte a mai mérkőzésre.

Ami az ellenfelet illeti, az Espanyol jelenleg a kieső zónában van, öt pontra a biztonságot jelentő helyezéstől. Nincs könnyű útjuk idén, David Gallegót a 8. forduló után menesztették, akinek helyét Pablo Machín vehette át. Irányításával a csapat reméli, hogy sikerül visszatérniük a helyes útra a bajnokságban is, hiszen az Európa-ligában a csapat jelenleg veretlen a csoportjában, és nem veszített mérkőzést a selejtezők és a rájátszások során sem.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…