Zöld mezben, a klímakonferenciát támogatva

A Real Madrid bejelentette, hogy a Madridban megrendezésre kerülő klímakonferenciát támogatva a hétvégi mérkőzésén zöld mezben lép pályára.

Az Espanyol elleni hazai mérkőzésen a Real Madrid a harmadik számú szerelésében lép pályára a Bernabéuban, amellyel a madridi klímakonferencia fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a klub. A konferenciát december 2 és 16 között tartják Madridban, 196 ország képviselőinek részvételével. A Real Madrid a weboldalán jelentette be, hogy az esemény népszerűsítésére egy 30 x 20 méteres környezetbarát transzparenst feszített ki a Bernabéu külső homlokzatára, ami december 13-ig marad a stadion falán.

Transzparens Real Madrid Klímakonferencia

Mindössze harmadik alkalommal fogja Zidane csapata a zöld szerelést viselni, ezúttal a klímakonferencia támogatásának szándékával. A tradicionális habfehér szerelés helyett tehát az Espanyol ellen a Bernabéuban teljesen zöld dresszben futnak ki a játékosok a pályára. Figyelembe véve, hogy az ellenfél játékosai fehér-kék csíkos szerelésben lesznek, így nem lesz probléma a változtatásból.

Benzema

A Real Madrid mostanáig két alkalommal viselte a harmadik számú, zöld mezt. Egy előszezonban lejátszott, Salzburg elleni barátságos mérkőzésen debütált a dressz, ahol Eden Hazard megszerezte első madridi gólját. A csapat később a Sevilla ellen lépett pályára ebben a szerelésben, ahol szintén szerencsét hozott a mez, hiszen a találkozó egyetlen, végül győzelmet jelentő gólját Karim Benzema szerezte.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…