Zidane: A játékosok felnőtt emberek, nem fogok nekik megtiltani semmit

Zinédine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melynek során az ellenfélről, a sérülésekről és néhány játékosáról beszélt.

Téli átigazolások: „A futballban bármi megtörténhet. Meglátjuk, hogy mi történik, amikor itt lesz az ideje. Egyelőre minden jelenlegi játékosomra számítok, elégedett vagyok velük.”

Bale-nek nem akadja engedni a walesi szövetség, hogy az Eb alatt golfozzon: „Elmondom, hogy mit gondolok. A Real Madrid edzőjeként nem fogom eltiltani Bale-t, vagy bármelyik játékosomat semmitől. A játékosok felnőtt emberek.”

Zidane

Sérülések: „Mindig bosszantó, ha egy játékos megsérül, én nem örülök neki, de ez van. Hazard sérülése sokkal komolyabb, mint elsőre gondoltuk, de remélem, hogy a kezelésnek köszönhetően mielőbb visszatér. Hazard kiesése nagy veszteség, de nekünk folytatnunk kell a munkát. Ugyanez igaz Marcelóra és Bale-re is.”

Bale sérülése: „Bale az Alavés elleni meccsen sérült meg. Néhány nap pihenő után még mindig fájdalmat érzett, ezért nem edzett velünk a héten, kivéve a mai napot, amikor valamennyit dolgozott velünk is. Nem akarom, hogy a játékosaim sérültek legyenek.”

Fizikai állapot: „Úgy gondolom, hogy a játékosok mindent megtesznek, mivel három naponta játszanak. Edzés, pihenés, étkezés. Az orvosaink is a legjobbak között vannak. Mindig figyelnek a játékosokra, soha nem örülnek, ha valaki megsérül. A játékosok tudják, hogy a legjobb szakemberek kezei között vannak.”

Vinícius a kezdőben Hazard kiesésével: „Mindenkinek eljön az ideje. Holnap kiderül, hogy mi lesz. Ő és a többiek is velünk lesznek, ez biztos. A legfontosabb, hogy mindenki készen álljon a játékra.”

Zidane

Casemiro egy lapra az eltiltástól: „Nem tehetünk ezzel semmit. Négy van neki, ha még egyet kap, akkor egy meccset pihen.”

Espanyol: „Ők egy olyan csapat, amely nem érdemli meg, hogy ott legyen a tabellán, ahol most helyezkedik el. Igaz, hogy nehéz időszakon mennek át, ha a pontokat nézzük, de ez a játékukra nem igaz. Tudjuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy pillanatra is lankadjon a figyelmünk. Jó benyomást akarunk kelteni. Mindent bele kell adnunk.”

Hányasra értékeli magát egy 10-es listán: „Nem akarom magam osztályozni. Csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok, amiért a világ legjobb klubjánál dolgozhatok és ezeket a játékosokat edzhetem, akiket nagyra tartok. Minden nap egy ajándék számomra.”
 

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK