Roberto Martínez: Hazard a futball Michael Jordanje

A belga szakember Edenről és Thibaut-ról nyilatkozott egy rádióműsorban..

Hazard: „Úgy gondolom, hogy Hazard meg fogja nyerni az Aranylabdát, mindene megvan ahhoz, hogy ez sikerüljön. Amit akkor láttunk tőle, amikor Franciaországban játszott, az pontosan az volt, amit egy Aranylabda-várományostól várna az ember. Mindig az ilyen játékosokat jelölik a díjra. Amit a Chelsea-nél, Franciaországban véghez vitt… Nehéz egy külföldi játékosnak egy olyan projektben alappillérré válni, melynek a célja a LaLiga megnyerése. Ő egy olyan játékos, akinek megpróbálod eljuttatni az utolsó passzt, egy Michael Jordan. Hazard a labdarúgás Michael Jordanje.”

Hazard sérülése: „Sajnálatos, hogy kihagyja az El Clásicót. Rosszabb a sérülése, mint elsőre tűnt. Biztos vagyok benne, hogy Meunier le volt törve a meccs után.”

Kapcsolat Hazard-ral: „Nem beszéltem vele mostanában. A PSG elleni meccsén ott voltam, Eden pedig nem az a típusú játékos, aki a legkisebb dolog miatt is lemegy a pályáról. Azonnal tudtam, hogy komoly a baj. Úgy gondolom, hogy tovább is partvonalon kívül maradhat, mint azt először hallani lehetett.”

Martinez

Spanyolország – Belgium: „Nem örülök, hogy Spanyolország ellen kell játszanunk. Egyetlen alkalmat tudnék elképzelni, a döntőt a Wembley-ben.”

Az Eb után: „Nem tudom, hogy mit fogok csinálni.”

Vissza egy klub élére: „10 szabadnap nélküli év után nehéz felfogni, hogy most csak tíz meccsem van egy évben. Jelenleg élvezem a válogatott futball világát. Ha egy klubnál vagy, akkor csak előre tekintesz. Azt tanácsolom minden edzőnek, hogy próbálja ki magát válogatott szinten, mivel ez teljesen más.”

Courtois jobb kapus, mint Ter Stegen és Oblak: „Ők teljesen mások. Courtois a világ legjobbja. Nincs még egy olyan, mint ő. Az alkata lehetővé teszi, hogy olyan területeket is fedezzen, amit más kapusok nem tudnak. Remekül mozog, megvan a megfelelő személyisége, követi a támadásokat, gyorsan tud kontrákat indítani… Ő egy modern játékos. Nem könnyű egy játékosnak ilyen egyenletes teljesítményt nyújtani, de bárhogyan is dicsérném, az is kevés lenne.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK