Bale: Megtanultam kezelni a füttyszót

Gareth Bale a BTSport ujságírójával beszélgetett Real Madridról, válogatottról, Európa-bajnokságról, gólokról, illetve természetesen arról a bizonyos ünneplésről.

„Tudtam, hogy megvan az esélye annak, hogy győztes gólt szerezhetek a PSG ellen, hiszen a szabadrúgásom volt az utolsó lehetőség a mérkőzésen, de végül nem így volt megírva. Mindenesetre nagyon közel voltam hozzá.”

Az ötödik BL-cím? Minden idényt úgy kezdünk el, hogy meg akarunk nyerni minden trófeát, amit csak lehetséges. Óriásiak az elvárások Madridban, de ezt kezelnünk kell. Volt már korábban is, hogy második helyen végeztünk a csoportban, de végül megnyertük a BL-t, szóval ahogy a történelem is mutatja, igazából ez nem attól függ, hogy megnyered-e a csoportodat.”

Bale

„A Liverpool elleni döntőben frusztrált voltam, mert nem léphettem pályára kezdőként, én pedig úgy éreztem, hogy megérdemelném. Mindenesetre a gólom csodálatos pillanat volt, és örökre beíródott a történelemkönyvekbe.”

„Hihetetlenül sokat jelent számunkra, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra másodszor is. Az első alkalom mindig különleges, hiszen még soha nem tapasztaltál korábban olyat, de úgy gondolom, hogy nagyszerű érzés volt megismételni azt, amit néhány évvel ezelőtt sikerült elérnünk először, ez nagy önbizalmat is ad nekünk. Együtt nőttünk fel ezekkel a srácokkal, végigjártuk az utánpótlás csapatokat, és együtt értük el ezt az egészet, ez egészen álomszerű. Ahogy az is, hogy a sárkánnyal a mellkasodon futballozhatsz.”

„Sejtettem, hogy lesz probléma a zászlós ünneplésből, de én csak együtt ünnepeltem a szurkolókkal, a barátaimmal, a játékostársaimmal. És ahogy mondtam már, a walesi zászló ott volt, azt pedig sosem utasíthatod el. Bárhol is játszom, a pályán mindig 100%-ot adok ki magamból. Ahogy a válogatottban, úgy a Real Madridban is.”

Bale

„Amikor először fütyültek ki a Bernabéuban, az sokkolóan hatott rám, nem tudtam, hogy hogyan kezeljem. Ahogy idősebb lettem, megtörtént még pár alkalommal, egy idő után pedig már megtanulod kezelni a dolgot. Most már nem jelent ez problémát, közben pedig arra gondolok, hogy a Bernabéu a legjobb hely, ahol kifütyülhetnek. Keményen dolgozom tovább, újra bebizonyítom a szurkolóknak, hogy mire vagyok képes, végül a füttyszó abbamarad, te pedig továbbléphetsz.”

„Csodás bejelentés volt a Tottenhamtől Mourinho leigazolása. Ő egy igazi nyertes, a Tottenham pedig címeket akar nyerni. Nem gondolom, hogy lenne jobb párosítás ennél a címek megnyerése érdekében.”

Forrás: YouTube
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK