Bajnokesélyes csapat kialakulóban?

A spanyol bajnokság első 14 fordulóját követően számos olyan dolgot fedezhetünk fel, amelyek az előző Zidane-éra egyetlen bajnoki címét hozó 2016/17-es szezonra emlékeztetnek.

Nem sok olyan Real Madrid szurkoló van a világon, aki ellenkezne akkor, amikor azt mondjuk, a klubnál pozitív fordulat következett be az elmúlt hetekben, különösen, ha a legutóbbi két év szezonrajtjaira gondolunk. A számok pedig mintha egy újabb bajnoki címet jeleznének előre Zinédine Zidane irányítása alatt. 

Összehasonlítás a legutóbbi győztes szezonnal

A mostani idényben rajtolt a klub a legjobban a 2016/17-es szezon óta, amikor a viszonylag tapasztalatlan francia edző vezetésével a csapat duplázni tudott a Bajnokok Ligája, illetve a spanyol bajnoki cím elhódításával. Három mérkőzést követően azonban a dolgok még nem festettek ennyire rózsásan, ugyanis a csapat mindössze az ötödik helyen szerénykedett az Atlético Madrid, az Athletic Bilbao, a Sevilla, és a Levante mögött, míg a Barcelonának megvolt a saját problémája. 

Azóta a mester és a játékosok stabilizálták a helyzetüket, néhányan visszanyerték korábbi erőnlétüket, és lassan elkezdhetnek álmodozni arról, hogy ismét megszerzik a bajnoki címet, amely a harmadik lenne a klub számára egy olyan évtizedben, amelyben egyértelműen a Barcelona dominált. A katalán együttes csökkentette a hátrányát az összességében megnyert bajnoki címek számát tekintve, ugyanis az elmúlt húsz évben tíz, az elmúlt tíz évben pedig hat elsőséget zsebeltek be. 

Zidane már a visszatérésekor is arról beszélt, hogy bár uralták a Bajnokok Ligáját, de a spanyol bajnokságban és a kupában nem ez volt a helyzet, így fejlődniük kell ezen a területen. Valójában a francia edző csapata jelenleg, 14 mérkőzés után három ponttal számlál kevesebbet, mint a három éve végül bajnoki címet nyerő együttes. 

2016-ban a csapat tízet nyert meg az első 14 mérkőzésből, és nem szenvedett vereséget. Ebben az évben a királyi gárda mindössze egyszer kapott ki. 

A csapat összetételét tekintve is nagy a hasonlóság. A középpályán továbbra is szerepet kap Kroos, Casemiro, valamint Modrić is. Valverde szerepeltetése remek húzásnak bizonyult a trió mellett, ahogyan Kovačić is remekül egészítette ki őket korábban. Akkoriban Isco biztosította a kreativitást Cristiano és Benzema mellett, sokkal inkább, mint Bale (aki sokszor küzdött sérülésekkel akkortájt), az elmúlt mérkőzések tapasztalata alapján pedig most ismét ugyanez a helyzet. 

Most pedig a bajnokaspiráns számára egy valódi teszt következik, ugyanis az Espanyol után a Valencia, a Barcelona, az Athletic, valamint a Getafe vár a blancókra kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt. Ez egy olyan erőltetett menet, melynek eredménye elég világos képet festhet arról, hogy ez a keret vajon valóban képes-e ismételten a múltban látott eredményeket szállítani Zidane irányítása alatt.
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…