Helyzetjelentés: Így teljesít Raúl a Castillával

  • Zs. Csaba
  • Dec. 2, 2019, 10:48 p.m.
Raúl a nyár folyamán vette át a Real Madrid második számú csapatát, és túl van első 15 meccsén a Castilla edzőjeként. Nézzük, mit tud felmutatni ezidáig.

A legendás támadó 15 mérkőzés után elmondhatja, hogy fiatal játékosok alkotta csapata meglehetősen vegyes eredményeket szállított az ősz folyamán. Játékosai teljesítményéről a minap így nyilatkozott:

„Nyugodt vagyok, tudom, hogy hol vagyok, tisztában vagyok a folyamattal, aminek részese lehetek. Nem találkoztam még olyan edzővel, akinek nem voltak nehézségei. Teljesen normális, hogy vannak bukkanók, amikor elkezded ezt a pályát.”

Eredmények

Az eddigi 15 mérkőzésből a Castilla mindössze 4-et nyert meg, 6 alkalommal döntetlent játszott, valamint 5 vereséget szenvedett el. A csapat 17 gólt szerzett, 19-es kapott. A hétvégi, Atlético Madrid B elleni vereség egyben azt is jelentette, hogy immár zsinórban 7 mérkőzés óta nyeretlen a Castilla idegenben, tehát Raúl éppen első mini-krízisével néz szembe edzőként.

A remény jelei

Raúl és a Castilla két héttel ezelőtt a bajnoki éllovas Atlético Baleares csapatával mérkőzhetett meg, meglehetősen baljós előjelekkel, hiszen az ifjoncok a megelőző 3 meccsüket elveszítették. Ennek ellenére a Castilla 1 pontot elcsent vendéglátójától, 1-1-es döntetlent kiharcolva. Az azt követő héten hazai pályán egy 2-0-s siker következett a Real Oviedo B ellenében, ezzel hangolódva a végül elveszített derbire.

Fiatalok

A csapat 19 éves átlagéletkorával a Castilla számít a bajnokság legfiatalabb csapatának, ami egyben azt is jelenti, hogy Raúl a harmadosztály legkevesebb tapasztalattal bíró csapatát menedzseli. A védekezésbeli hibák több ízben is sokba kerültek az ex-támadó tanítványainak, de a fiatalok még cska most ízlelgetik, hogy milyen felnőttek ellen játszani.

„Ez az idény a tanulásról szól. A játékosaimnak a lehető legtöbbet kell tanulniuk.” – mondta Raúl korábban.

Sérülések

Raúl keretét több sérülés is sújtotta az idény kezdete óta, sőt már annak kezdete előtt is. A spanyol tréner olyan kulcsjátékosokat veszített el, mint Rodrigo Rodrigues, Cesar Gelabert, Franchu Feullassier, Martin Calderon és Álvaro Fidalgo – ők mindannyian több mérkőzésről maradtak le az idény során. Raúl most egy teljesen egészséges kerettel dolgozik, és azok is egyre inkább visszanyerik erőnlétüket, akik nemrég még csak az edzőteremben dolgozhattak.


Hozzászólások

Tabella