Ez a Real Madrid megnyerheti a bajnokságot

A Real Madrid megváltozott. Ez már egy másik csapat. Megmutatták, hogy tudnak nyerni úgy is, ha nem játszanak jól, megmutatták, hogy meg akarják nyerni a bajnokságot.

Zinédine Zidane változtatott az Alavés elleni meccsen, ahol ideálisnak semmiképp nem nevezhető körülmények között, hidegben és szakadó esőben kellett játszania a csapatnak. A blancók azonban teljesítették a kihívást, és megszerezték a három pontot egy olyan stadionban, ahol bajnokságokat lehet nyerni. 

Ez a Real Madrid sok szempontból a régi volt, eltekintve Alphonse Areolától és Éder Militãótól, akik Thibaut Courtois és Raphäel Varane helyett kerültek be a csapatban, hiszen Zidane leginkább azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik az első regnálása alatt alkották a csapatát, pihentetve Fede Valverdét és Rodrygo Goest.

Ez a Real Madrid bajnok akar lenni. Hónapokkal ezelőtt egy ilyen meccset simán elbuktak, de most, egy keményen küzdő Alavés ellen a végsőkig küzdöttek azért, hogy megszerezzék mind a három pontot.

Ramos

Az ilyen mérkőzések teszik lehetővé, hogy egy klub az idény végén trófeákat emelhessen a magasba. Nem briliáns játékkal, de (Ramos buta szabálytalanságát leszámítva, ami tizenegyest eredményezett) 90 percen át arra törekedve, hogy végrehajtsák a tervüket. Ez az, ami hiányzott az előző idényben.

Zidane mindig a keret bőségéről és arról beszél, hogy minden játékosára számít. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint az, hogy Carvajal volt a keret 14. játékosa, aki gólt szerzett a Real Madrid aktuális idényében.

A francia edző Iscót is visszahozta a játékba, aki dinamizmusról és győzelmi vágyról tett tanúbizonyságot, miközben újabb lépést tett előre, és újra annak a régi játékosnak tűnik, aki sorozatban három BL-t nyert meg a Real Madriddal 2016 és 2018 között.

Egy másik kiemelendő dolog pedig az, hogy Fede Valverde milyen fontos játékos lett a Real Madrid számára. Ezúttal lehetőséget kapott arra, hogy pihenjen, de az energiája és a sebessége nagyon hiányzott a középpályáról. Zidane az utolsó percekben beküldte, és az uruguayi majdnem meg is szerezte csapata harmadik gólját. Kimondhatjuk, hogy Valverde a Real Madrid egyik kulcsjátékosa lett.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…