Zidane: Bizonyítanunk kell, hogy a közelmúlt dolgait nem a véletlen szülte

Az Alavés elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés: „Tudjuk, hogy kivel csapunk össze, tisztában vagyunk azzal, amit az Alavés eddig elért. Ezt szeretnék folytatni idén is, de jól tudjuk azt is, hogy mennyire fontos ez a meccs. Most csak ezzel foglalkozunk. Nem lesz egyszerű, hiszen meglehetősen nehéz helyszínre látogatunk, egy erős ellenfél vár ránk. Az első pillanattól az utolsóig koncentrálnunk kell. Szeretnénk folytatni a megkezdett utat – növekedni akarunk, koncentráltnak és sikeréhesnek szeretnénk maradni. Bizonyítani akarjuk, hogy minden nap erősek vagyunk, és a közelmúlt eredményeit és játékát nem csak a véletlen szülte.”

Valverde: „Meg akarja mutatni a benne rejlő tehetséget, nagyon bízik önmagában. Lenyűgöző elkötelezettséget mutat, folyamatosan tanul a társaitól. Tudjuk, hogy mire képes védekezésben és támadásban. A védekezés ugyanakkor nem csak egyetlen játékoson múlik, ez egy kollektív eleme a játéknak, és ebben a tekintetben jobban teljesítünk az elmúlt időszakban.”

Isco a PSG ellen: „Nagyon jól ismerem őt, tudom, hogy mikor kell játszania. Jó munkát végez. Nagyszerűen játszott a PSG ellen, ez pedig sokat elárul a személyiségéről. Nagyon hatékony tud lenni, ezt a minap is bizonyította.”

Vinícius kölcsönbe távozik télen? „Vinícius nem megy sehova, itt marad velünk, a keretünk tagja. 25-26 játékosunk van. Az utóbbi időben ő nem játszott sokat, de ettől még számítunk rá. Nem most van itt az ő pillanata, de ez bármelyik pillanatban megváltozhat és bekerülhet a csapatba. Igen, itt marad.”

Vinícius nem kap perceket: „Mindössze annyi történik, hogy nem játszik. A helyzet az, hogy vannak más játékosok, akik bekerülnek a keretbe és játszanak, ilyen például Hazard és Rodrygo. Ebből a szempontból sok minden változott az előző idényhez képest. Amikor 26 játékosod van, akkor van négy, öt vagy hat, akiket ki kell hagynod a keretből. Ő kimaradt három, négy vagy öt meccsből, de meglátjuk, hogy holnap mi történik. Készen kell állnia, amikor megkapja a lehetőséget, hogy élni tudjon vele.”

Hazard sérülése: „Nem tudom megmondani, hogy mikor fog visszatérni. Nem komoly a sérülése. Kapott egy kemény rúgást, ami miatt még enyhe fájdalmai vannak. Napról napra halad a felépülése.”

Brahim és Mariano: „Januárban meglátjuk. Igaz, hogy nagyon keveset játszottak, de januárig még bármi történhet. Majd akkor megvizsgáljuk a helyzetüket. Jelenleg velünk vannak, jól dolgoznak az edzéseken arra az esetre, ha szükségünk lenne rájuk.”

Benzema kimaradt az UEFA Év Csapata jelöltjei közül: „Minden madridista büszke arra, amit értünk tesz. Büszkék vagyunk rá és az összes játékosunkra. Mi csak annyit szeretnénk, ha minden meccsen a legjobbját adná, ő pedig pontosan ezt is teszi, ezért is ilyen elégedettek vele a szurkolók. Mi semmi mást nem kérünk. Minden más tőlünk függetlenül történik, úgyhogy nem igazán tudok mit mondani erről.”

Aranylabda: „Nekem vannak a legjobb játékosaim, mindig ezt mondom, hiszen ez az igazság. Mindenki, aki itt van, a legjobb. Ez a világ legnagyobb klubja. Az enyémek a legjobbak. Nem emelhetek ki egyvalakit. Amikor Luka megnyerte tavaly a díjat, élete legjobb napjait élhette át, ezt elárulhatom. Most viszont nem mondhatok neveket, hiszen a számomra legjobbak mind itt vannak.”

El Clásico: „Arra készülünk, hogy a mérkőzést le fogjuk játszani. Hogy mi történik időközben, azt nem tudjuk, meglátjuk majd az idő előrehaladtával. December 18-án Barcelonában kell lennünk, készen kell állnunk a játékra, de jelenleg csak a holnapi meccsen jár az eszem.”

Modrić és a középpálya: „Minden középpályásom hihetetlenül koncentrált. Nem azért vagyunk itt, hogy egyetlen meccset megnyerjünk, ez az egész a trófeákról szól. Ezek elhódításához viszont a keret minden tagjára szükség van. Ez az én filozófiám: mindenkinek lehetőséget kell adni, ők pedig mindne nap bizonyítják, hogy játszani akarnak. Modrić szerepe nem fog változni, kulcsszereplő marad továbbra is. Vannak fiatal játékosaink, akik a kezdőcsapatba akarnak kerülni és jó munkát is végeznek. Ez meglehetősen kellemes fejfájást okoz számomra a keret összeállításakor.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…