Egytől egyig: Real Madrid – PSG (2-2)

A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a Real Madrid a PSG-t látta vendégül a Santiago Bernabéu stadionban. Zidane csapatának volt mit törlesztenie, hiszen az első fordulóban elszenvedett csúfos 3-0-ás vereség továbbra is élénken él a madridiak tudatában. Ennek fényében is fontos meccs volt ez, még akkor is, ha a csoportelsőség gyakorlatilag már eldőlt. Jöjjön a szokásos szubjektív értékelés a mérkőzésről.

Csapatok

Real Madrid (8)
Két perc rövidzárlat bőven elég volt ahhoz, hogy lehúzza a tízes osztályzatot. Mert hogy ez a játék bőven az volt, rég nem látott játékkedvvel léptek pályára a játékosok, a rendszer szinte tökéletesre lett csiszolva. Nagyon jó volt látni, hogy csapatszinten volt művelve az egészpályás presszing, szinte már a párizsiak tizenhatosánál, ennek pedig labdaszerzések révén meg is lett az eredménye. A támadójáték Hazard sérüléséig állandó jelleggel veszélyt jelentett Navas kapujára, majd utána leginkább a jobb oldal élt Carvajal és Modrić által. Az utóbbi időben sikerült stabilizálni a csapat játékát minden tekintetben, de erre az estére is lehet alapozni.

PSG (5)
Ennek a csapatnak annyi szerencséje van, hogy egy Mbappé és Neymar képes lendületet hozni a támadójátékba, mert egyébként nem sok vizet zavartak a madridi térfélen. Nem mellesleg egy bizonyos Keylor Navas is emberfelettit nyújtott, egészen konkrétan 10 védéssel járult hozzá ahhoz, hogy csak két kapott góllal hagyják el a pályát a franciák. Sikerült végül egy pontot elhozniuk a spanyol fővárosból egyéni hibákból adódóan, így csoportelsőségük továbbra sem forog veszélyben.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Karim Benzema (9)
Oda kell ítélni a majdnem tízest, mert ez a teljesítmény megsüvegelendő. A pálya minden szegletén feltűnt, gyakorlatilag nem lehetett zavarba hozni még rossz átadásokkal sem, két gólja pedig tovább gyarapítja madridi termésének számát. Saját térfelére rendszeresen járt vissza, gyakran a kontratámadások alfája és omegája volt, cselei nagy része sikeres, de kulcspasszok tekintetében is jeleskedett. Könnyen lehetett volna ez mesterhármas is, ha egy kicsit könyörtelenebb.

Thibaut Courtois (6)
Felemás teljesítmény a belgától, mert voltak fontos védései, de alapvetően nem állították megoldhatatlan feladat elé a párizsiak. Varane-al karöltve összeszerencsétlenkedtek egy gólt, ami aztán elindította a rövidzárlatot a védelemben. Több határozottságra lett volna szükség a kommunikáció során, ami eléggé félresiklott a két fél között.

Dani Carvajal (8)
Rendszeres résztvevője volt a támadásoknak a jobbszélen, aminek köszönhetően állandó jelleggel lekötötte a PSG védőinek figyelmét, így nagyobb terület nyílt középen a középpályások előtt. Bemutatott 3 sikeres szerelést, rendben volt ez.

Sergio Ramos (6)
Lehetett volna határozottabb, de sajnos nem tudta összerántani a csapatot az első bekapott gól után. Alapvetően így is 4 tisztázás és ugyanennyi blokkolt lövés fűződik a nevéhez, többször nagyon jó ütemben lépett fel a középpályáig is labdát szerezni, de ezúttal több alkalommal bizonyult lassúnak az egy az egy elleni szituációk során.

Raphaël Varane (5,5)
Mostanában nem tud olyan teljesítményt nyújtani, hogy ne jusson eszembe a folyamatosan mellőzött Militão. Ennek ellenére labdabiztos volt, valamint sebességben még mindig Ramos előtt van, ez pedig ezúttal is fontos tényező volt a Mbappé elleni védekezésben. Az a bizonyos hiba viszont a csapat két pontjába került – sajnos pont az ilyenek tudják kibillenteni egyensúlyából a mérkőzést és az egész csapatot is.

Marcelo (8)
A kis brazil megint megmutatta, hogy miért is a világ egyik legjobb balhátvédje. A támadások hathatós közreműködője volt, rendszeresen a PSG büntetőterületén belül tűnt fel, gólpassza Benzema fejére pedig mestermunka volt.

Casemiro (7,5)
A csapatban ő mutatta be a legtöbb szerelést, nagy szerepe volt benne, hogy a PSG nem tudott átmenni a középpályán. A letámadásban is rendszeresen részt vett, nem ment bele butaságokba, valamint labdatartások során sem tudták zavarba hozni.

Federico Valverde (9)
Amíg pályán volt, öröm volt nézni a játékát. Ez a srác egyre inkább halad afelé, hogy sztenderd alapember legyen, egyszerűen nem lehet betelni a játékával. Azok a bokamozdulatok, ahogy sokszor lehetetlen helyzetből menti meg a labdát… ez nagyon hiányzott eddig idén a középpályából. Az egész pályán képes robotolni, a védekezésből becsülettel kiveszi a részét, ami Casemirónak is egy kisebb teherlevétel. Lecserélésénél a Bernabéu álló tapssal jutalmazta játékát.

Toni Kroos (8)
A német ezúttal is bizonyította, hogy miért kell még mindig ő nagyon a pálya közepére. 124 labdaérintésével magasan ő volt a legtöbbet játékban, de 7 kulcspassza is bőven mutatja, hogy játékszervező képessége továbbra is elengedhetetlen a csapat számára. Az egész meccset tekintve mindössze két passzt rontott, a lövései pedig állandó veszélyt jelentettek.

Isco (7,5)
Lehetőséget kapott Zidane-tól a spanyol karmester és egyáltalán nem vallott szégyen, sőt. Alapvetően jól játszott, de nyilván látszott rajta néhány alkalommal, hogy nincs meccsben. A rá bízott feladatot a jelenlegi helyzetéhez képest maximálisan ellátta, meglepve ezzel az ellenfelet és a saját szurkolóit is.

Eden Hazard (8)
Nem játszott végig egy sérülés miatt, de remélem, hogy nem komoly, mert a belga egyre inkább kezdett formába lendülni. Cselezőkészsége nagyon kell ennek a gárdának, távozása után meg is látszott a hiánya. Kroos mögött 4 kulcspasszal ő a második ebben a mutatóban, de jó volt látni, hogy sebességből is simán meg tudja verni a védőjét.

Cserejátékosok

Gareth Bale (6)
Hát, most erre nem nagyon tudok mit mondani. A bal oldalon kellett játszania, ami ugyan nem az ő vadászterülete Madridban, de nagyon kiszámítható volt, viszont így is majdnem sikerült megnyernie a meccset a csapatnak.

Modric (7)
Bő negyedórát kapott a horvát mágus, ennyi idő alatt is sikerült megmutatnia, hogyan is kell ezt csinálni. Két olyan passza is volt külsővel, amit egyszerűen élmény volt nézni, valamint a második gól hathatós közreműködője volt.

Rodrygo (-)
Nem kapott elég időt a bizonyításra, bár véleményem szerint 10-ből 9-en neki szavaztak volna bizalmat Bale helyett.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (8,5)
Nagyon jól meccselt a francia, a játékterv minden eleme nagyon a helyén volt ezúttal. Sikerült meglepni az ellenfelet az agresszív és egész pályás letámadással, ezzel pedig több alkalommal sikerült labdát szerezni közel a párizsiak kapujához. Isco szerepeltetésére többen felkapták a fejüket, de végső soron jó döntésnek bizonyult a spanyol kezdőbe jelölése, ugyanis a pálya közepét ennek köszönhetően labdával tudta uralni a Real Madrid. Ugyancsak pozitívum, hogy Valverde szerepeltetése is kezd állandó jelleget ölteni, ennek megfelelően látható javulást vehető észre a középpályás védekezésen, de a kontratámadások elindításában is dinamikusabb tud lenni így a csapat. Jól keverte a kártyákat a francia mester, nagyon remélem, hogy ez a tendencia ezután sem fog megszakadni.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK