Beszámoló: Real Madrid – PSG (2-2): Remek mérkőzés, továbbjutás

A Real Madrid továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből. Zinédine Zidane játékosai úgy futottak ki a pályára, hogy a továbbjutásuk már nem volt veszélyben, hiszen a találkozó megkezdése előtt a Galatasaray és a Brugge összecsapása döntetlenre végződött. Végül a Madridi mérkőzés is döntetlennel zárult, ám a Madridnak végig megvoltak a lehetőségei a győzelem megszerzésére. Karim Benzema továbbra is remek formában van, ezúttal két gólt is szerzett, de a túloldalon Kylian Mbappé és Pablo Sarabia tudott válaszolni, megakadályozva a hazai győzelmet. A blancók folytatták a jó sorozatukat, már ami a csoportkörből való továbbjutást jelenti. A torna ezen szakaszának utolsó mérkőzése a Brugge elleni találkozó lesz, de annak eredményétől függetlenül a második helyen továbbjutva várhatják madridiak a következő sorsolást.

A mérkőzés első perceiben tapasztalható volt az óvatosság, hiszen mindkét csapat próbálta felmérni az ellenfelet. Sergio Ramos és Mauro Icardi próbálkozott először, mindkét játékos fejjel, de nem találtak kaput. Az első igazán komoly helyzet Toni Kroos előtt adódott a 15. percben, aki a tizenhatos sarkától eresztett meg egy lövést, de a labda kicsivel a kapu fölött távozott a játéktérről. Ahogy haladtunk előre az időben, a Madrid teljesen átvette az irányítást, majd egy remek akciót követően, Benzema lövésének köszönhetően a vezetést is. Eden Hazard kezdte meg az akciót a kezdőkörben, majd Fede Valverde és Dani Carvajal játszott össze a jobb szélen. Valverde Iscónak passzolt, a spanyol a kapufát találta el, majd a kipattanóra a szemfüles francia érkezett, és nem hibázott.

Benzema

Az előny megszerzését követően a Madrid legjobb percei következtek. A blancók másodpercekre engedték csak át az ellenfélnek a labdát, folyamatosan veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. Kroos háromszor is közel került ahhoz, hogy tovább növelje a hazai előnyt, de lövéseit minden esetben hárította Keylor Navas. Először majdnem betalált szögletből, majd két bombaerős lövést is megeresztett, de Keylor résen volt. A Madrid dominanciájának ellenére a PSG a szünet előtt majdnem kiegyenlített. Thibaut Courtois-nak kétszer is dolga akadt, egyszer Mbappé, egyszer pedig Verratti lövésénél. A Madrid Casemiro és Marcelo révén válaszolt, de nem járt sikerrel. A 43. percben a játékvezető tizenegyest ítélt, miután Courtois letarolta Icardit, ráadásul ki is állította a hazai kapust. A döntését a VAR alapján visszavonta, tekintettel arra, hogy a szóban forgó akció szabálytalansággal indult, hiszen Marcelót két kézzel lökte el magától a franciák játékosa, mielőtt indította társait.

Thomas Tuchel a második félidőre behozta Neymart, hiszen szerette volna megfordítani a mérkőzés állását. A szünet után is a Madrid volt az élesebb a két csapat közül, Benzema szinte azonnal növelhette volna a csapat előnyét, ám Keylor Navas ismét remekül avatkozott játékba a 46. percben. Három perccel később ismét Kroos próbált szerencsét a tizenhatoson kívülről. A blancók folyamatosan nyomtak, Iscónak és Varane-nak is volt gólszerzési lehetősége. Hazard-nak aztán el kellett hagynia a pályát, miután Meunier keményen megrúgta. Bale állt be a helyére a 68. percben.

Benzema és Varane

Modric váltotta Valverdét, nem is teketóriázott sokat, hiszen ő indította el azt a támadást, ami a második gólhoz vezetett. Isco fejelt Marcelóhoz, aki gyönyörűen keresztezett Benzema fejére, a francia pedig megszerezte saját és csapata második gólját. A gól után felébredtek a vendégek, és mindössze négy perc alatt kiegyenlítettek. Először Mbappé használt ki egy védelmi hibát a 81. percben, majd Sarabia lőtte be az egyenlítő gólt a 83. percben, amikor lecsapott egy szabad labdára. Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a végső győzelemre, a legnagyobb azonban Bale előtt adódott, aki szabadrúgásból forgácsolta szét a kapufát. A találkozó végül 2-2-re végződött, a blancók pedig ott vannak a BL legjobb 16 csapata között.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK