Beharangozó: Real Madrid – PSG

Ma este 21 órától a PSG ellen lép pályára a Real Madrid a Santiago Bernabéuban. Ez lesz a madridiak utolsó hazai találkozója a csoportkörben.

Rekord és továbbjutás
Ha a srácok bebiztosítják helyüket a legjobb 16 között, akkor tovább nyúlik a sikeres széria: a Bajnokok Ligája mostani formájában sohasem esett ki a csapat a csoportkörben. Sőt, ha nyer a Real Madrid, akkor az utolsó fordulóban dől el a csoportelsőség, amikor Brugge-Real Madrid és PSG-Galatasaray mérkőzéseket rendeznek.

Ma este a Brugge a Galatasaray vendégeként lép pályára az Ali Sami Yen stadionban 18:55-től. Ha a belgák nem nyernek, akkor bármilyen eredmény is születik a madridi találkozón, a Real Madrid biztosan továbjutott.

Karim Benzema 50 BL-gólnál jár.

Kiemelkedő összecsapás
A Bernabéu közönsége a forduló egyik legjobbnak ígérkező találkozóját láthatja majd. Az egyik oldalon a Real Madrid, aki mind a kilenc hazai meccsén veretlen maradt idáig, a másik oldalon pedig a francia futball legkiemelkedőbb csapata, aki az elmúlt hét évben hatszor is bajnok lett hazájában.

"Azt akarom látni, hogy a csapatom 90 percen át magas szinten teljesít" – mondta Zidane a tegnapi sajtótájékoztatón. A francia mester 19 játékost nevezett a találkozóra, természetesen ott van közöttük Karim Benzema is, aki az elmúlt 3 meccsen 5 gólt szerzett, míg a BL-ben összesen már 50 találatnál jár.

Az ellenfél
A Paris Saint-Germain az idei szezonban 16 győzelemmel és három vereséggel áll. A Bajnokok Ligájában már korábban bebiztosították helyüket a nyolcaddöntőben, és csupán egy pontra van szükségük a csoportelsőséghez. A francia együttesen kívül csak a Bayern Münchennek sikerült mind a négy eddigi csoportmeccsét megnyerni, viszont a PSG még gólt sem kapott. A legeredményesebb játékosuk Mauro Icardi, aki 10 gólnál jár idén: hatot a bajnoságban, négyet a BL-ben szerzett.

Örökmérleg
A PSG korábban kétszer járt a Santiago Bernabéuban, mindkét alkalommal a Real Madrid hagyta el győztesen a pályát: 3-1 a 2017/18-as, és 1-0 a 2015/16-os szezonban, emellett a madridiak hazai pályán még nem kaptak ki francia csapat ellen. Tíz győzelem és három döntetlen a mérlegük.

Hasta el final, vamos Real!    

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK