Courtois: A pályán kell kiérdemelni a tiszteletet, nem szavakkal

Zinédine Zidane mellett ezúttal a Real Madrid belga hálóőre, Thibaut Courtois állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a PSG elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

A mérkőzésről: „Erősen kell kezdenünk a meccset, biztosítanunk kell, hogy ne kövessünk el olyan hibákat, amiket más találkozókon elkövettünk. A kezdőrúgás pillanatától nagyszerű meccset kell játszanunk egészen a lefújásig.”

PSG: „Nagyon tisztelem őket, remek csapat. Amikor a Chelsea játékosa voltam, a PSG érdeklődött irántam, de én a Madridba való visszatérésemre koncentráltam. Sosem tudhatjuk, hogy mi történik a jövőben, de a közeljövőben biztosan semmi ilyen nem következik be. Nagyon boldog vagyok Madridban.”

Kapcsolat a közönséggel: „Úgy gondolom, hogy jó a kapcsolatom a Bernabéuval. Én csak annyit tehetek, hogy mindent beleadok, így megnyerhetem magamnak a madridistákat. A pályán kell kiérdemelni a tiszteletet, nem szavakkal.”

Teljesítmény: „Vannak dolgok, amiket nem befolyásolhatsz. A Celta elleni meccs után mindenki a védésemről beszélt, ami nagyon jó volt. Aztán voltak más meccsek… De a bajnokságban nagyon kevés gólt kaptunk. Kapusként nem veszítheted el az önbizalmadat. Keményen kell edzeni, hiszen ott van Areola és Altube. Mindig megpróbálom a maximumot nyújtani, csak a saját munkámra koncentrálni és segíteni a csapatot. Nem figyelek arra, amit mások mondanak. Az edzőt meghallgatom, hiszen ő az, aki minden egyes nap látja, hogy milyen munkát végzek, és ez a legfontosabb.”

Courtois

PSG elleni meccs: „Nem mondanám, hogy ez visszavágó lenne. Nem játszottunk jó meccset Párizsban, de azóta rengeteget javultunk. Most meglátjuk, hogy hol tartunk. Egy nagyszerű csapat ellen lépünk pályára, remek formában vagyunk. Most egy BL-győzelmi álmokat dédelgető csapat ellen akarunk nyerni. Megmutathatjuk, hogy ott vagyunk a csúcson, és így akarjuk folytatni a továbbiakban.”

Felkészülés a PSG elleni meccsre: „Nem változott a napi rutinom, ugyanúgy dolgozom, mint bármely más meccs előtt. Nem gondolok arra, hogy milyen támadókkal kell szembenéznem, legyen szó akár Cavaniról, Neymarról vagy Mbappéról. Kiváló játékosok, rengeteg gólt szereznek, a világ legjobbjai között vannak, de mindenre fel kell készülnöd.”

Gareth Bale: „Azért vagyunk itt, hogy nyerjük meg a meccseinket. Ami a válogatottban történt, az már a múlt. Gareth mindent megtesz minden egyes edzésen és a mérkőzéseken is, segít nekünk győzni. A Bernabéunak megvan a véleménye, nem nekem kell ezt kommentálnom.”

Neymar: „Az ilyen minőségű játékosok mindig veszélyesek. Meg fogja nehezíteni számunkra a meccset. Össze kell dolgoznunk, hogy megállítsuk.”

Bale prioritásai: „Teljesen normális, hogy valaki szereti a hazáját, ez pedig akkor sem fog változni, ha valahol máshol él. A zászlós esetet kicsit felfújták. Elvonta a figyelmét az ünneplés, és nyilvánvalóan nagyon boldog volt, de számunkra minden nap megmutatja, hogy milyen elkötelezett, és minden nap a legjobbját adja, igazi profi. A szombati meccsen teljesen odatette magát ahogy beállt, sokszor jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. A keresztlabdája után talált be Luka. Ha nem érdekelné a csapat, nem így játszana.”

Füttyszó: „Tudtuk, hogy megtörténhet. Ahogy a csapat többi tagja, én is a meccsre koncentráltam. Persze hallod a füttyöt, de nagyiramú meccs volt, ilyenkor ha hallod is, nem feltétlenül tudod, hogy minek szól. Tudjuk, hogy a közönség nagyon kritikus, mindig 100%-ot várnak el.”

Forrás: realmadrid.com; AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK