Zidane: Szükségünk van arra, hogy a szurkolóink mögöttünk álljanak

Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzést követően is. A francia szakember a találkozón kívül beszélt néhány játékosáról, kiemelten Gareth Bale-ről.

„Gyengén kezdtük a meccset. Nem a gól miatt mondom ezt, hiszen ilyen dolgok megtörténnek, hanem a labdajáratásunk miatt. Lassúak voltunk, nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát. Aztán az első játékrész végén betaláltunk. A második félidőben erősebben kezdtünk, magasan letámadtuk az ellenfelet. A második gólhoz is labdaszerzés vezetett, most pedig elégedettek lehetünk, hiszen egy nagyszerű csapat ellen játszottunk, amely a tabella felső harmadában helyezkedik el és amelynek kiváló játékosai vannak.”

„Napról napra jobbak vagyunk. Tudunk és kell is javulnunk. Ezt próbáljuk elérni minden egyes alkalommal, ha játszunk. Kedden meccsünk lesz, amire nagyszerű formában érkezünk.”

„Hazard? Ezt a fejlődést várjuk el egy játékostól, és ugyanez igaz a csapatra is. Nem csak ezen a meccsen, hanem már az elmúlt 5-6 meccsen jobbak voltunk, Hazard pedig szintén folyamatosan javul, számomra nagyon jónak tűnik.”

Zidane

„Nem tudom, hogy Benzema-e a liga legjobbja, mivel mindenkinek megvan a saját véleménye. Briliáns munkát végez, lenyűgöz, mivel egyre fontosabb részévé válik ennek a csapatnak, én pedig remélem, hogy így folytatja majd a jövőben is.”

„PSG? Most jobb formában vagyunk, mint legutóbb. Párizsban nehéz meccsünk volt, de ez már a múlt, a kedd pedig nem a visszavágásról szól. Mi szeretnénk jó képet mutatni magunkról, jól felkészülni a meccsre és pihenni a mai, kemény mérkőzés után. Mi csak jó meccset akarunk játszani, holnap pedig megkezdjük a felkészülést.”

„Azt szeretnénk, ha a szurkolóink az elejétől mögöttünk állnának majd, de ezt nem irányíthatjuk. A szurkolók azt csinálnak, amit akarnak, de nem kellene a füttyszóra koncentrálni. Bale beállt és nagyon jól teljesített. Volt 20 jó perce, de foglalkozzunk a győzelemmel és a három ponttal.”

„Gratuáltam Bale-nek a teljesítményéhez, ahogy a többieknek is. Nem beszéltem vele a füttyről. Ez korábban már a legjobb játékosokkal is megtörtént, ma ő következett. Beállt, remekül játszott, nekünk pedig szükségünk lesz arra, hogy a szurkolóink mögöttünk álljanak. Ennyit tudok mondani. Nem fog ez zavarni semmit, hiszen korábban is megtörtént már ilyen, és még biztosan fog is a jövőben. Nekünk végeznünk kell a munkánkat, a pályán pedig teljesítenünk kell, mivel a szurkolóink azt akarják látni, hogy nyer a csapatuk.”

„Nem tudom megmondani, hogy igazságtalan-e a füttyszó, vagy nem. Mindenkinek megvan a saját véleménye, neki kell eldöntenie, hogy mit tesz azzal. A legfontosabb ebben az egészben mi vagyunk, és az, hogy mire van szükségünk. Ahogy tegnap is mondtam, a szurkolóinkra. Nem tudjuk irányítani a külső dolgokat, ahogy Bale, vagy bárki más sem. Mindig szükségünk van a szurkolókra, hiszen ők adják meg a szükséges pluszt. Ezt a találkozó előtt is elmondtam. Túl sokat beszélnek arról, ami a pályán kívül történik. Én csak annyit mondhatok, hogy Bale beilleszkedett a csapatba, játszani akar, mi pedig úgy megyünk tovább, hogy nem hagyjuk, hogy ez negatívan hasson ránk.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK