Mi van akkor, ha a szurkolóknak most nincs igazuk?

José Félix Díaz, a Marca újságírójának gondolatai Bale, a klub és a szurkolók reakciójáról.

A Wales-Magyarország találkozó utáni zászlós képsorokat az internet köszönte, a madridi szurkolók többsége viszont tiszteletlennek tartotta. Jogosan. Jogosan?

A eset után előszöt a Real Madrid vezetősége mutatta ki támogatásár Bale irányába, majd Zidane is megvédte őt, végül a csapattársak is kiálltak mellette. Ettől függetlenül a szurkolók nem felejtenek, és máshogy látják Bale zászlóval pózolását.

A walesi támadó a Santiago Bernabéu történelmének egyik leghangosabb füttykoncertjét kapta tegnap este a Sociedad ellen. Ennek ellenére sikerült nyugodtnak maradnia, és remek teljesítményt nyújtott abban a fél órában. A találkozó végén már nem is volt annyira egyértelmű a füttyszó, mert a stadion egy része felállva tapsolta őt.

Vajon miért védi a klub részéről mindenki ennyire Bale-t?   A válasz igazán egyszerű. A veztőség szemében még mindig ő a keret legjobb játékosa, és szeretnék a legjobb formában lévő Bale-t látni a pályán. Hiszik, hogy még mindig sokat tud adni a csapatnak, az eladása pedig jelenleg szóba sem jöhet.

A csapattársak közül is sokan védték meg őt nyilvánosan, nem szeretnék, hogy sokat szenvedjen a kialakult szituáció miatt. Bale sohasem volt igazán népszerű az öltözőben, de nem is volt nézeteltérése senkivel. Emellett mindenki tudja, mennyire értékes része tud lenni a csapatnak.

A csapattársak támogatják Bale-t

Ezt Zidane is jól tudja, ezért is vette védelmébe a meccs előtti, illetve a meccset követő sajtótájékoztatón

A szurkolók azonban másképp gondolkodnak, és ki is mutatták frusztrációjukat tegnap este. Bár a kettősség is jól látszódott: a stadion egyik fele fütyült, a másik fele állva tapsolta meg Bale teljesítményét. Kifejezetten pozitív reakciót váltott ki a közönségből, amikor a jobb szélen egy csellel a védője mögé került, az alapvonalon a kapu felé tört, majd elpöckölte a kapus lábai között a labdát, ami végiggurult a gólvonalon. 

A meccsen úgy tűnt, hogy Bale a csapatért játszik, a közönségért játszik és bizonyítani akar. Úgy tűnt, nem igazán van hatással a teljesítményére a rázúduló nyomás. Mert mindig a klub mindenek felett.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…