Beszámoló: Real Madrid – Real Sociedad (3-1): Fordítás és három pont

Benzema, Valverde és Modrić góljainak köszönhetően győzedelmeskedett a Real Madrid a Real Sociedad ellen úgy, hogy a találkozó elején még a vendégek vezettek.

A Real Madrid képes volt reagálni Willian José korai találatára, így nagyon fontos három pontot gyűjtött be, amivel továbbra is nyomás alatt tartja a listavezető Barcelonát. A Sociedad már két perccel a találkozó megkezdése után betalált, miután Sergio Ramos hazaadását Willian José fülelte le. A támadó elcsípte a visszapasszt, elvitte a labdát a kapus mellett, majd előnyhöz juttatta csapatát.

A blancóknak hátrányból kellett folytatniuk a mérkőzést, de mégis a Real Sociedad került közelebb a következő gólhoz, nagyjából negyed óra játék után. Oyarzabal keresztezett, Ødegaard kapott bele a labdájába, ami aztán Willian José elé került, aki közvetlen közelről a tökéletesen érkező Courtois-ba lőtte a labdát. Két perccel később a hazaiak válasza is megérkezett, ekkor Ferland Mendy próbálkozott egy távoli lövéssel, amit azonban Remiro remek teljesítménnyel hárított.

Benzema és Modric

Lüktető mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat számos helyzet kidolgozásával tette élvezetessé az összecsapást. A következő helyzet a hazaiak előtt adódott. Eden Hazard szerzett labdát a félpályánál, befelé húzott Zaldua mellett, majd megeresztett egy lövést, de a vetődő Remiro ismét hárítani tudott. Ezután Ødegaard próbálkozott a másik oldalon, de lövése végül Courtois kezében kötött ki.

Múltak a percek, a hazaiak pedig már a szünet előtt ki tudtak egyenlíteni. A 37. percben Modrić végezhetett el szabadrúgást, amire Karim Benzema érkezett tökéletesen, hogy aztán vállal/mellel juttassa a labdát a hálóba. A spanyol liga legeredményesebb gólvágója ezzel tovább növelte találatainak számát, ráadásul az elmúlt három mérkőzésén betalált, összesen öt gólt szerezve.

A második félidő nem is kezdődhetett volna jobban. A 48. percben a Madrid megszerezte a vezetést. Modrić fedezte a labdát a tizenhatos vonalánál, majd Fede Valverde elé tálalt, aki nem habozott, azonnal kapura lőtt, lövése pedig Mikel Oyarzábalon irányt változtatva védhetetlenül repült a hálóba. Álex Remirónak ezúttal esélye sem volt. A blancók a 62. percben növelhették volna előnyüket. Valverde sarkazása megtalálta Hazard-t, aki két védőt is kicselezett, mielőtt megeresztett egy újabb lövést, amit ezúttal is védeni tudott Remiro.

Real Madrid - Real Sociedad 3-1

A madridista fölény ellenére még mindig nyitott volt a találkozó, hiszen a Madrid mindössze egy góllal vezetett. Egészen így volt ez a 74. percig, amikor is Modrić vette be Remiro kapuját. Az akció a néhány perccel azelőtt Rodrygo helyére beállt Gareth Baletől indult. A walesi a jobb szélen tört előre, átívelte a labdát Benzemának, a francia lekészítette azt lövésre horvát társának, aki ballal kapásból a kapuba juttatta a játékszert. Szépségdíjas találat, védhetetlen lövés. A meccs vége előtt még Courtois-nak is akadt dolga, a belga pedig újabb remek védést mutatott be, ezúttal Isakkal került szembe a 83. percben, de hárítani tudott. A hosszabbítás pillanataiban Bale villant még egyet, amikor a gólvonal előtt lőtte el keresztbe a labdát, de végül senki nem ért bele, így nem született újabb gól. A végeredmény azt jelenti, hogy a Real Madrid az elmúlt hat mérkőzéséből ötöt megnyert (5 győzelem, 1 döntetlen), a Bernabéuban pedig továbbra is veretlen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK