Beharangozó: Real Madrid – Real Sociedad

A válogatott szünet után végre újabb bajnoki mérkőzésnek adhat otthont a Santiago Bernabéu, hiszen Zinédine Zidane csapata a Real Sociedadot fogadja ma este.

Két hét kihagyás után tér vissza a bajnoki versengés. A 14. játéknapon a Real Sociedad látogat Madridba, hogy ma este 21:00-tól megmérkőzhessen a királyiakkal. Zinédine Zidane csapata számára a cél nem más, mint folytatni a szünet előtti jó sorozatot és játékot.

A Real Madrid igazi bemutatót tartva győzte le idegenben az Eibart a kéthetes pihenő előtt. A klub körül mindenki azt reméli, hogy ott sikerül folytatni ma este, ahol akkor abbahagyták a játékosok, és sikerül megszerezni a nyolcadik győzelmet is a bajnokságban. Ami egyébként egyben az első hely megőrzését is jelentené. Ehhez nagy szükség van Benzemára, aki zsinórban két mérkőzésen is duplázni tudott a válogatott szünet előtt, ráadásul a francia már 11 találatnál jár 15 mérkőzés leforgása alatt. Jelenlegi 9 bajnoki góljával ő a La Liga legeredményesebb játékosa.

A csapat immár öt mérkőzés óta veretlen, ráadásul ezeken a találkozókon 16 gólt szerzett, míg egyetlen egyet sem kapott Zidane alakulata. A francia mester a meccs előtti sajtótájékoztatóján is kiemelte a mérkőzés fontosságát: „készen állunk arra, hogy irányítsuk a mérkőzést, ami nagyon fontos számunkra”. Zizou 19 játékosát nevezte a találkozóra.

Ami az ellenfelet illeti, a Real Sociedad eddig nagyon jó szezont fut, és nem titkolt vágyuk, hogy az idény végére egy európai kupaindulást jelentő helyre érjenek oda. Jelenleg ötödikek a tabellán, egyetlen egy helyre vannak a Bajnokok Ligáját jelentő negyedik helytől, és mindössze két pont a lemaradásuk a tabellát vezető Real Madridhoz képest. Az ötgólos Willian José, valamint az eddig 4 asszisztot kiosztó Oyarzábal jelenléte kulcsfontosságú lehet a vendégek számára az este folyamán.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK