Zidane: Az embereknek támogatniuk kell Bale-t

Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Real Sociedad elleni bajnoki összecsapás előtt. A beszélgetés legtöbbször érintett témája természetesen Gareth Bale volt.

Más csapat edzői széke Spanyolországban: „Blanco vagyok, Spanyolországban kizárólag a Real Madridot edzeném.”

Válogatott szünet: „Elfogadjuk. 48 óránk van felkészülni, de készen állunk. Fontos meccs vár ránk.”

Bale: „Úgy gondolom, hogy sok dolog történik most körülötte, de neki és nekem is az a legfontosabb, hogy a futballra koncentráljunk. Mindenkinek megvan a saját véleménye. De ez már kezd túl sok lenni. Ismerjük a helyzetet. Itt van, mi pedig örülünk, hogy visszatért. Most is azt tudom mondani, mint mindig. Itt van velünk, én pedig mindig a játékosaim mögött állok. Mi csak arra lehetünk hatással, ami a csapaton belül történik, a külső dolgokra nem. Csak a sportszempontokat nézem, a többi dolog nem érdekel.”

Zidane

Beszélt vele? „Ugyanúgy beszélek vele, mint mindenki mással. Üdvözöljük egymást, elmondom neki, hogy mi a feladat a pályán, ennyi. Sokat tett már ezért a klubért, ő is egy közülünk, az embereknek mellette kell állniuk. Csak annyit mondhatok, hogy most itt van, sérülten ment el, visszatért és most bevethető.”

Bale boldogabb Walesben: „Láttam, hogy milyen boldog volt, amikor a BL-döntőben gólt szerzett a Real Madridban. Úgy gondolom, hogy ezt csak a nyelvi dolgokra értette.”

Mourinho a Tottenham edzője lett: „Ettől egyáltalán nem lettem nyugodtabb. Jó dolog, hogy kiváló kapcsolatot ápolok az elnökkel. Ő hozott ide, neki köszönhetően élhettem át itt nagy dolgokat. Ennek már 17 éve, én pedig mindig hálás leszek neki.”

Bale érinthetetlen, mint Ramos és Hazard: „Nem válaszolok erre. Tudjuk, hogy mit adhat nekünk. Rengeteg meccsünk van, nekem pedig az összes játékosomra szükségem van.”

Odegaard: „Jól megy neki a játék, remek csapatban futballozik. Sokat játszik, nem fogunk most a jövőjéről beszélgetni. A Madridnak jó, ha így teljesít. Mondjuk holnap pont nem. (nevet)”

Bale jókedvű Madridban? „Nem az én feladatom ebbe belemenni. Ő is a játékosom, nem fogok erről beszélni.”

Zidane

Sociedad: „Hogy mi aggaszt velük kapcsolatban? Minden. Fiatalok, játszani akarnak, szeretnek kockáztatni. Mindig jó csapatuk volt, szóval nem lep meg, hogy most is remekül teljesítenek. Most 2-3 játékos jóvoltából még jobbak lettek. Mindig megpróbálnak szép focit játszani, mindig ilyenek voltak. Jó mérkőzésnek ígérkezik.”

PSG: „Holnap fontos meccs vár ránk, nem akarok foglalkozni a PSG elleni találkozóval. Jó, hogy a legjobbak ott lehetnek majd ellenünk. Tisztában vagyunk a bennük rejlő potenciállal, készen fogunk állni.”

Lehet Bale újra döntő fontosságú játékos? „Úgy gondolom, hogy Bale az. Ha egészséges, akkor valóban az. Ha történik valami és megsérül, akkor ő is más, ugyanúgy, mint mindenki. Most remekül van, és számolunk vele.”

Bale megkönnyíti a sajtó munkáját? „Nem szereti, ha így beszélnek róla. Úgy gondolja, hogy ez túl sok.”

Casemiro nem pihen: „Nehéz poszton játszik, de remekül teljesít, és vannak más játékosok, akik bevethetők itt. A válogatottban pihent egy kicsit.”

Rodrygo: „Próbálom jól kezelni. Nem akarok minden nyomást az ő vállára helyezni. Remekül teszi a dolgát. Nem kellene meglepődnie azon, hogy itt van. Megmutatta, hogy képes ebben a csapatban játszani. 25 játékos van a keretben, mindenki fontos. Néhányan kevesebbet játszanak, ez természetes, mindenesetre számomra a legnehezebb dolog néhányukat otthon hagyni.”

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK