Hogy szerepeltek a madridisták a válogatott szünetben?

Vége a válogatott szünetnek a Real Madrid játékosai számára. Varane, Areola, Ramos, Carvajal, Courtois, Hazard, Casemiro, Militão, Rodrygo, Bale, Valverde és Kroos kapott behívót saját válogatottjába, hogy Európa-bajnoki selejtezőkön vagy barátságos mérkőzéseken vegyen részt a nemzeti csapattal. James sérülés miatt még az első lejátszott meccs előtt visszatért Madridba.

Spanyolország – Málta (7-0)
Spanyolország – Románia (5-0)

Sergio Ramos és Dani Carvajal kapott behívót a spanyol válogatottba az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőre. A spanyol csapat Málta és Románia legyőzésével kiemeltként vesz részt az Eb-sorsoláson. Az első találkozón, a Ramón de Carranzában Ramos 60 percet kapott és tisztelegtek a történelmi teljesítménye előtt (legtöbb pályára lépés a spanyol válogatott történetében). A második találkozón, a Wanda Metropolitanóban Carvajal végig pályán volt, a kapitány pedig a 62. percben került lecserélésre.

Ramos

Franciaország – Moldova (2-1)
Albánia – Franciaország (0-2)

Deschamps csapata a Stade de France-ban biztosította be Eb-részvételét Moldova 2-1-es legyőzésével, ahol Varane szerezte csapata első gólját. Areola nem lépett pályára. A második meccsen a franciák Albániát győzték le, ezúttal a Quemal Stafa stadionban. Varane végigjátszotta a találkozót.

Horvátország – Szlovákia (3-1)
A horvátok Rijekában győzték le a szlovákokat az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában. Modric végigjátszotta a meccset, és a 2-1-et jelentő gól előtt ő adta a gólpasszt. A horvátok csoportelsőként végeztek. A madridista középpályás Grúzia ellen nem játszik.

Azerbajdzsán – Wales (0-2)
Wales – Magyarország (2-0)

Bale kijutott a walesi válogatottal az Európa-bajnokságra. Az első találkozón Azerbajdzsánt 2-0-ra verték, ahol a blancók támadója 59 percet kapott. A walesiek második meccsen, a magyarok ellen harcolták ki a tornarészvételt. Ezen a meccsen Bale 88 percet játszott, és kiosztott egy gólpasszt.

Oroszország – Belgium (1-4)
Belgium – Ciprus (6-1)

A belga együttes két Európa-bajnoki selejtezőt játszott ebben a válogatott szünetben. A továbbjutást már korábban bebiztosító belgák bebetonozták első helyüket a csoportban Oroszország legyőzésével, melynek során Hazard és Courtois is végig pályán volt. A támadó duplázni tudott és egy gólpasszt is kiosztott. A második mérkőzésen a vörösök megsemmisítő vereséget mértek Ciprusra, itt Hazard 63 percet volt a pályán, a nevéhez ezúttal egy gólpassz fűződik, Courtois pedig pihenőt kapott.

Hazard

Németország – Fehéroroszország (4-0)
Németország – Észak-Írország (6-1)

Toni Kroos két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a német tornaszereplést jelentő, fehéroroszok elleni győzelemhez a Borussia Parkban. A csoportelsőséget a németek az északírek ellen biztosították be, Kroos ezt a találkozót is végigjátszotta, egy gólpasszt pedig itt is kiosztott.

Brazília – Argentína (0-1)
Brazília – Dél-Korea (3-0)

Tite három madridistát hívott be a válogatottba. Casemiro és Militão 90 percet kaptak az Argentína elleni barátságos meccsen, Rodrygo pedig debütálhatott a válogatottban. A Dél-Korea elleni győzelem Abu Dhabiban született, Militão végig pályán volt, Rodrygo pedig a 88. percben szállt be a meccsbe.

Magyarország – Uruguay (1-2)
Argentína – Uruguay (2-2)

Fede Valverde válogatottja mindkét barátságos meccsén szerepelt. Magyarország ellen kezdőként lépett pályára a Puskás Arénában, itt 68 percet játszott. Argentína ellen szintén kezdő volt, 75 perc után cserélték le a Bloomfield Stadionban, Tel Avivban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK