2021. October 22., Friday

Mendy: Az életemben átélt nehézségek csak erősebbé tettek

  • Gy. András
  • Nov. 19, 2019, 9:53 a.m.
A fiatal francia védő a Realmadrid TV munkatársával beszélgetett.

„Gyerekkoromban volt egy pálya a háztömbünk mögött. Salakpálya volt, hálók nélküli kapuval. Itt kezdtem el játszani környékbeli srácokkal. Amikor nálam volt a labda, imádtam cselezni vele, mindig kiadtam egy hangot, amikor elmentem valaki mellett. Akkoriban csatár voltam, majd a szélre kerültem, végül pedig baloldali védő lettem.”

„Gyerekként az volt az álmom, hogy egyszer a Real Madridban fogok játszani, végül pedig sikerült is ezt elérnem. Óriási elégedettséggel töltött el. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a világ legjobb csapatában játszhatok. Ilyen lehetőségek nem jönnek szembe minden nap az életben, úgyhogy ezeket azonnal meg kell ragadni. Nagyon ideges voltam a bemutatásom napján, amikor megláttam, hogy olyan sok ember áll előttem. Akkor történt velem ilyen először. Amikor kitettem a lábam a Bernabéu gyepére, teljesen le voltam nyűgözve.”

Mendy

„Különleges nap volt a debütálásom napja is. Jó benyomást akartam kelteni, jól akartam teljesíteni. Tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk a Bayern München ellen. De hatalmas öröm magadra ölteni a Real Madrid mezét, én pedig mindig törekszem arra, hogy minden alkalommal a maximumot nyújtsam benne.”

„14, majdnem 15 éves voltam, amikor megsérült a csípőm. Amikor ennyi idősen azt mondják neked, hogy ami a futballt illeti, az neked ennyi volt és sosem játszhatsz újra… Úgy gondoltam, hogy soha nem fog valóra válni az álmom. Két hónapig voltam kórházban, mindkét lában be volt gipszelve. Ekkor tudatosult bennem, hogy újra meg kell tanulnom járni. Négy vagy öt hónapot töltöttem a rehabilitációval. Egy hónap kellett ahhoz, hogy újra járjak, de keményen küzdöttem, mert még egy-két évvel később is fájdalmaim voltak.”

„A rehab után mankóval kezdtem járni, majd megtanultam egyenesen menni. Egy évvel ezután rúgtam újra labdába. Soha nem felejtem el ezeket a dolgokat. Mentálisan sokkal erősebb lettem általuk.”

„Gyerekként imádtam viccelődni. Ha viccmesélésről van szó, akkor most van egy nyelvi akadály előrrem, de a Lyon és a Le Havre játékosaként igazi mókamester voltam. Imádok viccelődni másokkal, nevetni… Ilyen vagyok. Ilyen a személyiségem. Mindenkivel viccelődöm, a nevetésem pedig ragályos.”

Mendy

„Tudom, hogy az emberek a városomból követik a fejlődésemet. Néha visszatérek látogatóba, mivel sok közeli barátom még most is ott él. Sosem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Nagyon mélyről küzdöttem fel magam, kemény munkával és fejlődéssel. A futballban bármi megtörténhet, de remélem, hogy minden jól halad, én mindenesetre azt a célt állítottam fel magam elé, hogy legyek olyan jó, amilyenre csak képes vagyok.”

„Amikor hibázok, pontosan tudom, hogy mit rontottam el. Beszélgetek a nővéremmel a meccsek után, és mindig tudom, hogy mit csináltam rosszul. Például hogy az első félidőben négyszer veszítettem el a labdát, a másodikban kétszer. Kritikus vagyok magammal szemben. Tudom, hogy mikor teljesítek jól és mikor nem.”
 


Hozzászólások

Tabella