Bámulni a szakadékba…

Zinédine Zidane elkezde megoldani a nagy kirakóst, de van négy darabka, amely sehová sem akar illeszkedni - erről Álvaro Odriozola, Brahim Díaz, Mariano Díaz és James Rodríguez tudják a legtöbbet.

James Rodríguez

Különös eset, de James úgy került ki a keretből, hogy második gyermeke születése miatt Kolumbiában tartózkodott. Ezzel úgy tűnik, el is vesztítette az esélyt, hogy meghatározó szereplőjévé váljon a Zizou 2.0 projektnek. Ráadásul a kolumbiai irányító térdsérülést szenvedett a válogatott szünet alatt a múlt héten, és még ma sem biztos, hogy mennyit is kell kihagynia pontosan.

Álvaro Odriozola

Talán még ő van a legjobb helyzetben a négyesfogatból. De a dolgok jelenlegi állása szerint az egykori ifjú spanyol tehetség, a bajnokság egyik nagy felfedezettje, akit 30 millió euróért igazolt a Madrid a Real Sociedadtól anno, most gyenge szezonkezdetének az árát fizeti éppen. A nyitófordulóban a Celta Vigo elleni felejthető teljesítményét követően tizenöt meccsből kilenc alkalommal hagyták otthon. Legutóbb a Mallorca elleni piros lapjával vétette észre magát.

Mariano Díaz:

Mariano helyzete talán a legérdekesebb. Luka Jović nyári érkezésével megpecsételődött a sorsa, de ő ennek ellenére maradni szeretett volna Madridban. S miközben Jović sem játszott túl sokat (körülbelül 300 percet), Mariano egyáltalán nem kapta meg a lehetőséget. A hosszú ideje sérült Asensio mellet tő az egyetlen a keretben, akinek egyetlen minutum sem jutott még az új szezonban. És hogy miért nem távozott nyáron? Minden bizonnyal a fizetése miatt. Négymillió eurót keres évente Madridban – aligha van csapat, amely ennél többet adna neki jelen helyzetben.

Brahim Díaz:

Idén januárban igazolták a fiatal szélsőt a Manchester Citytől 17 millió euróért, egy ekkora potenciállal rendelkező játékosért ne is csodálkozzunk, hogy ennyit fizettek. Akkor érkezett, mikor a csapat a gödör alján volt januárban, és akkor üde színfoltja volt a csapatnak: 400 perc alatt egy gólt szerzett, valamint egy gólpasszt is kiosztott. Ebben az idényben azonban Zidane úgy tűnik, nem számol vele, méghozzá a tapasztalatlansága miatt. Mindössze két meccskeretbe került be, összesen eddig 18 percet kapott.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK