2022. August 14., Sunday

13 évvel ezelőtt hunyt el Puskás Ferenc

  • Gy. András
  • Nov. 17, 2019, 4:30 p.m.
A mai napon a Real Madrid is megemlékezett Puskás Ferencről.

2006 november 17-én a Real Madrid búcsút vett Puskás Ferenctől, a klub történetének egyik legkiválóbb támadójától. A magyar legenda, aki 79 éves korában hunyt el, egy korszak meghatározó alakja volt, köszönhetően a klub történetének egyik legeredményesebb időszakában tanúsított gólszerzési képességének. 262 mérkőzésen 242 gólt szerzett, amivel a klub góllövőinek örökranglistáján az ötödik helyet foglalja el.

Puskas

Puskás Budapesten született 1927. április 1-jén, a Real Madridhoz pedig 31 esztendősen csatlakozott. Di Stéfano, Kopa, Rial és Gento mellett foglalta el helyét a csapatban, amivel létrejött a futballtörténelem egyik legerősebb támadó szekciója. Puskás három BEK-et, egy világkupát, öt bajnoki címet és egy spanyol kupát is begyűjtött a Real Madrid játékosaként. A Real Madridban sok kiemelkedő pillanata volt, ezek közül az egyik emlékezetes az 1960-as BEK-döntő volt, ami a klub ötödik ilyen trófeájának begyűjtésével végződött. Ezen a találkozón, az Eintracht Frankfurt ellen Puskás Ferenc négy alkalommal is megzörgette az ellenfél hálóját. Ez az eredmény a legerősebb európai kupasorozatban azóta is egyedülálló.

A FIFA elismervén Puskás Ferenc futballtörténelemben betöltött szerepét, egy díjat is elnevezett róla, amelyet minden évben a legszebb gólt szerző játékosnak ítélnek oda. A Puskás Ferenc-díjat 2019-ben a magyar Zsóri Dániel nyerte egy csodálatos ollózós góllal. A Real Madrid szobrot is emelt a legenda tiszteletére, ami a klub edzőközpontjának kiemelt helyén található.
 


Hozzászólások

Tabella