Florentino Pérez lett a Világ Futballklubjai Szövetség elnöke

Egy újonnan alakult szövetség elnöki tisztségét is betölti mostantól a Real Madrid elnöke, amely kapcsán a FIFA első embere, Gianni Infantino is felszólalt.

Florentino Pérezt választották a World Football Club Association (WFCA), azaz a Világ Futballklubjai Szövetsége elnökének, áll az újonnan létrehozott szervezet hivatalos közleményében. A hat kontinens klubjainak képviselete a FIFA székházában, Zürichben találkozott egymással, hogy megvitassák a 2021-es klubvilágbajnokságon bevezetni kívánt új formula részleteit. A találkozó során a felek eldöntötték, hogy egy új szervezetet is megalakítanak, Worlf Football Club Association néven. A szervezet első elnökeként Florentino Pérezt választották meg.

A létrehozott szövetség egyfajta kapocs lesz a klubok és a FIFA között, megkönnyítve így a két fél közötti kommunikációt. A szervezet elsődleges célja a közlemény szerint, hogy a klubvilágbajnokságokon a szurkolók a világ legjobb, illetve legszebb futballt játszó csapatainak versengését láthassák, melyek a klubfutball egyetlen, minden kontinenst átölelő trófeájáért küzdenek. A szervezet további célja, hogy a klubok könnyebben kommunikálhassanak a FIFA-val a különböző problémák kapcsán, a felek könnyebben, konstruktív módon cserélhessenek véleményt egymással.

A találkozó után Florentino Pérez így fogalmazott: „Nagyon örülök, hogy a világ különböző pontjainak klubjai egyetértek a szervezet létrehozásában. Ez a szövetség egy hiteles, koncentrált partnere lesz a FIFA-nak, melynek célja, hogy a klubokat érintő kérdésekben előrelépést érjen el, kezdve a 2021-es klubvilágbajnoksággal.”

„A torna egy olyan esemény kell hogy legyen, mely segít a világ futballklubjainak fejlődésében. Ezt szeretné elérni azon klubok képviselete, melyek itt megjelentek, illetve a FIFA is. Reméljük, hogy sikerül fenntartani a kiváló együttműködést a FIFA-val, hogy a klubokat egy következő szintre emelhessük.”

Az eseményt követően Gianni Infantino, a FIFA elnöke is elmondta véleményét:

„Büszkén adtunk otthont ennek a találkozónak. Nemcsak arról szólt, hogy megvitassunk olyan fontos kérdéseket, mint a klubvilágbajnokság, hanem arról is, hogy meghallgathassuk a különböző kontinensek klubjainak nézőpontjait.”

„Biztos vagyok benne, hogy még több klub fog csatlakozni hozzánk, hiszen mindezt a kommunikáció, a FIFA szövetségesei, szövetségei, bajnokságai, játékosai, valamint mindazok érdekében fejlesztjük, akiknek szívében van a futballvilág. A világ gyorsan változik. Mi is szeretnénk fenntartani a fejlődést, hiszen ez a világ legnagyobb sportja. Közel kell lennünk egymáshoz, konstruktív módon, hiszen csak így tudunk beszélni a minket érintő kihívásokról és problémákról. Csak így vehetjük észre a valós lehetőségeket, amik az utunkba kerülnek.”

„Úgy vélem, hogy a jövőben lesz 40-50 olyan klub a világ különböző pontjairól, melyek jogosan pályáznak majd a klubvilágbajnokság megnyerésére. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti és a regionális versenysorozatoknak ugyanazok a szinten kell lenniük, hiszen így szurkolók milliói éltethetik kedvenc csapataikat még nagyobb átéléssel.”

„Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a mai eseményen, különösképp Florentino Péreznek a kezdeményezésért, hogy összehozza a klubokat egy ilyen projekt érdekében.”

A találkozót követően a WFCA tagjai újabb klubokat fognak felkérni a csatlakozásra, hogy együtt képviselhessék azokat a csapatokat, melyek a jövőben részt fognak venni a klubvilágbajnokság küzdelmeiben. Az alapító tagok: Real Madrid, AC Milan, Auckland City (Ausztrália), Boca Juniors (Argentína), River Plate (Argentína), América (Mexikó), Guangzhou (Kína), valamint a Mazembe (Kongó) csapata.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK