Ramos: Fantasztikus lenne az olimpián képviselni Spanyolországot

A Real Madrid és a spanyol nemzeti tizenegy csapatkapitánya a Spanyolország–Málta Eb-selejtezőt megelőzően válaszolt újságírói kérdésekre.

Olimpiai játékok:  „Fantasztikus lenne az olimpián képviselni Spanyolországot, pláne, hogy még sosem adatott meg számomra ez a lehetőség. Szerintem erről mindenki hasonlóan gondolkodik, aki most behívót kapott a válogatottba. Az olimpia még messze van, lesz egy Európa-bajnokság is előtte, úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy majd meglátjuk”

David Villa bejelentette a visszavonulását: „Villa a legnagyobb egyike volt, innen is ölelem őt. A mai napig kapcsolatban vagyunk, és szeretnék gratulálni neki a pályafutásához, valamint az eredményeihez. Megemelem előtte a kalapomat.”

A Madrid kevesebbet pihenhet a Clásico előtt: „Az ilyen ügyekből végül mindig a mi csapatunk kerül ki vesztesen. Ugyanazon a napon kellene játszanunk, mint a Barça, hogy ugyanannyit pihenhessünk, és akkor ennyivel is igazságosabb lesz a meccs végeredménye. De a célunk természetesen csakis a győzelem.”

Szaúd-Arábiában rendezik a spanyol szuperkupát:  „Az ilyen kérdések eldöntése nem a mi kezünkben van, és nem is tehetünk semmit ezzel kapcsolatban. Nem dönthetünk sem a szövetség, sem a liga, sem a válogatt, sem a klubcsapatunk helyében. Rubiales azt mondta, hogy ki kell használnunk a változásra kínálkozó alkalmat, és hogy legyünk büszkék a spanyol futball külföldi népszerűségére.”

Válogatott és klubmeccsek összeegyeztetése: „Egy futballszezon nagyon hosszú, és csak remélni tudom, hogy sikerül elkerülnöm a sérüléseket. De ha meghívót kapsz a nemzeti csapatba, azt egyszerűen nem utasíthatod el. Amíg egészséges és elég erős vagyok, mindent beleadok Spanyolországért és a Real Madridért.”

Bale eddig sérült volt, de most ott van a válogatottal: „Bármit is nyilatkozzak, vagy bármit is nyilatkozzon valaki más Bale-lel kapcsolatban, az címlapra kerül, és negatív visszhangot kap a sajtóban. Ez a klub ügye. Ami az én személyes véleményemet illeti, örülök, hogy ismét egészséges, hiszen így nemcsak a hazája, hanem a Real Madrid színeiben is pályára tud majd lépni. Ugyanez igaz Jamesre.”

A jövő: „Nem tűztem magam elé konkrét időpontot, amikor vissza fogok vonulni. Folytatom, amíg kényelmesen érzem magam a pályán. A legközelebbi világbajnokság idején még szeretnék aktív labdarúgó lenni. Jó lenne elkerülni a sérüléseket, és ismét nyerni valamit a válogatottal. Még mindig éhes vagyok a sikerre és a trófeákra.”

Cádiz lesz a találkozó helyszíne: „Fantasztikus élmény lesz számomra visszatérni ebbe a városba, ahol már oly sokszor megfordultam, és ráadásul a közelben töltöttem a gyerekkoromat. Különleges nap lesz számomra a holnapi; egyfajta jutalom az elmúlt évek kemény munkájáért és lemondásaiért. Otthon érzem magam Cádizban.”

Forrás: as.com; rfef.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK