Courtois: Én sosem kételkedtem magamban

Thibaut Courtois elmondta, hogy nem veszítette el az önbizalmát, miután a Real Madrid 2-2-s döntetlent játszott a Brugge csapatával a Bernabéuban, ahol a blancók 2-0-s hátrányánál le kellett őt cserélni.

A 27 éves kapus játszott a világ legnagyobb klubjai közül néhányban, illetve a legnagyobb versenysorozatokban, ahol futballista csak pályára léphet, így nagyon biztos a képességeiben.

„Sosem kételkedtem magamban, tudom, hogy mennyit érek, ez pedig nem fog megváltozni” – mondta Courtois a belga válogatott mérkőzés előtti sajtókonferenciáján.

A belga óriás mindenesetre tisztában van azzal, hogy segített neki a válogatott csapattársakkal való találkozás az októberi válogatott szünetben, miután rengeteg kritikát kapott a spanyol fővárosban a 2-2-es, Brugge elleni találkozót követően.

Courtois

„Igen, igaz, hogy ezután a nehéz mérkőzés után, ahol beteg lettem – a bélproblémáimról tudtok – ide jöttem, a válogatott összetartásra” – tette hozzá Courtois.

„Olyan helyre érkeztem, ahol ismertem az embereket; a kapusedző, Erwin Lemmens szinte jobban ismer, mint az apám, szóval sokat segített, hogy beszélgettünk, és együtt felfedeztük azokat az érzéseket, amiket némileg elveszítettem.”

„De az önbizalmamat sosem veszítettem el; sosem éreztem rosszul magam. A Brugge elleni meccs előtt, ahol a kritikákat kaptam, 1-0-ra nyertünk Sevillában és 0-0-s döntetlent játszottunk az Atlético Madrid ellen, két nehéz pályán.”

Azóta Courtois csupán egyetlen gólt kapott a Real Madriddal, Belgium pedig egy 9-0-s győzelemmel biztosította be helyét a 2020-as Európa-bajnokság mezőnyében.

A blancók jelenleg egy ötmeccses kapott gól nélküli szériában vannak, a válogatott szünet előtti utolsó meccset 4-0-ra nyerték meg az Eibar otthonában. Így második helyen állnak a tabellán, pontazonossággal.

„Jó, hogy újra kapott gól nélküli meccseink vannak, de ez nem csak a kapus érdeme, ezért 11 játékos dolgozik meg keményen” – magyarázta Courtois.

„Tizenegyen támadnak és tizenegyen védekeznek a pályán.” – zárta mondandóját a belga kapus.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK