Rodrygo: Nem akarom Cristiano pótlásának terhét magamra venni

A fiatal brazil támadó a válogatott edzőtáborában a Real Madriddal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt.

Izgatottság a válogatottba kerülés miatt: „Nagyon boldog vagyok. Mindig is az volt az álmom, már kisgyerek koromban is, hogy egyszer képviselhetem a hazámat a válogatottban és a világ legjobbjai között játszhatok. Olyan játékosok között, akiknek a karrierjét nagyon régóta követem. Vagyis az, hogy most itt lehetek, olyan boldogsággal tölt el, amit nem is tudok szavakba önteni. Minden, ami eddig történt az életemben, nagyon boldoggá tesz.”

Mesterhármas a Galatasaray ellen: „Nos, mindig megpróbálsz maximálisan felkészülni, hogy jól menjenek a dolgok, de soha nem gondoltam volna, hogy minden ilyen gyorsan történik majd. Hatalmas meglepetés ez számomra. Nemrég még abban reménykedtem, hogy debütálhatok a BL-ben… És talán arról, hogy lövök egy gólt. De a mesterhármas olyasvalami, amire senki nem számított. Úgyhogy igazából nem is tudom elmondani, hogy mit éreztem a meccs után. Nem tehettem mást, mint hogy kiélveztem ezt a különleges, megismételhetetlen pillanatot.”

Rodrygo

Összehasonlítás Raúllal és Butragueñóval, és a kapcsolata a két legendával: „Sokat beszélek Raúllal, ő volt az edzőm a Castillánál, sokat segített nekem. Sok tanácsot kaptam tőle, a tapasztalata pedig, amit ennél a klubnál szerzett, ahol történelmet írt, felbecsülhetetlen. Ugyanez igaz Butragueñóra is. Ő mindig a csapattal tart az utazások alkalmával, és átadja az alapokat a fiataloknak, mire nekik szükségük van. A karrierem még csak most kezdődött el. Remélem, hogy egyszer olyan nagyszerű lehetek a Real Madridban, mint amilyenek ők voltak, ezért dolgozom. De nem érzem ennek felelősségét, vagy az ezzel járó nyomást. Egyszerűen csak élvezem a pillanatot. Ezért sem érzek a pályán nyomást. Az, hogy folyamatosan jobb játékossá válhatok, elég ösztönzés, mindig egyre keményebben dolgozom.”

Nyugodtnak maradni és nem elszállni a rivaldafény ellenére: „Futballistaként nem csak azt kell megtanulni, hogy mit kell tenni a pályán. Van egy komoly mentális része is ennek a sportnak. Fel kell készülnöd fejben arra, hogy ha jönnek a sikerek, ne szállj el, tudd kezelni a hírnevet, és ne légy öntelt. Ebben a tekintetben sokat segített, hogy édesapám is futballista volt, így már korábban is láthattam a dolog mentális oldalát. Figyeltem, ahogy átmegy a különböző fázisokon, amik most történnek velem, úgyhogy tudom, hogy nem szállhat a fejembe a dicsőség.”

Telefontok

A Cristiano helyébe lépés felelőssége: „Az volt az álmom, hogy Cristiano Ronaldo mellett játszom a Real Madridban, de sajnos elment, így ezt már nagyon nehéz lenne megvalósítani. Még mindig nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy arról beszéljünk, hogy betölteném egy olyan játékos helyét, mint Cristiano Ronaldo, aki a klub történetének egyik legnagyobb játékosa, ha nem a legnagyobb. Nem akarok ilyen terhet magamra venni.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK