Deschamps reagált Zidane Benzemával kapcsolatos kijelentésére

A francia válogatott edzője reagált Zinédine Zidane szavaira, amelyeket a Real Madrid francia trénere Karim Benzema mellőzésével kapcsolatosan mondott el egy sajtótájékoztatón.

Annak ellenére, hogy karrierje legjobb pillanatait éli, Karim Benzema továbbra sem része a francia válogatott keretének. A nemzeti csapatból kizárt csatár azóta nem kapott behívót a válogatottba, hogy 2015-ben belekeveredett Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügyébe.

És bár jelenlegi formája alapján a 31 éves támadó könnyedén beférne a francia kezdő 11-be, Didier Deschamps továbbra is átnéz rajta.

A Madrid vezetőedzője, korábbi francia válogatott legenda, Zinédine Zidane-t nemrég megkérdezték, hogy mit szól honfitársa és játékosa mellőzéséhez, melyre reagálva akkor elmondta, hogy a játékos megérdemelné a behívót.

Benzema

„Mindig is szeretett volna a francia válogatottban játszani” – mondta Zidane. „Hogy őszinte legyek, nem tudom pontosan, hogy mi történik.”

„Futball szempontból ő a legjobb. Úgy gondolom, hogy egyértelműen van helye a francia válogatottban. Ez túlmutat a szerepemen, de be kellene őt hívni.”

Deschamps válasza

Legutóbbi sajtótájékoztatóján, a francia csapat Moldova és Albánia elleni találkozóit megelőzően Deschamps-tól is megkérdezték, hogy mit szól Zinédine Zidane mondataihoz. A szakember diplomatikus választ adott.

„Semmi gondom nincs azzal, hogy Zidane ezt mondta. Ő a Real Madrid edzője, úgyhogy a szerepéhez hozzátartozik az is, hogy ilyeneket mondjon” – mondta a korábban Zidane oldalán játékosként világbajnokságot nyerő szakember.

Deschamps

De miközben Deschamps nem ment bele a játékos jelenlegi helyzetével kapcsolatos részletekbe, úgy tűnik, hogy a lyoni születésű csatár többet nem lép pályára hazája színeiben, madridi edzőjének üzenete ellenére sem.

Noel Le Graet, a francia szövetség elnöke tavaly Deschamps-nál világosabban fogalmazott Benzema jövője kapcsán, már ami a francia válogatottat illeti, ő konkrétan azt mondta, hogy nincs neki.

„Semmi bajom nincs Karimmal, de úgy gondolom, hogy számára a válogatott szerepléseknek vége.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK