A Real Madrid berakta magát sebességbe: 15 gól négy meccsen

A Madrid lendületbe jött az elmúlt néhány mérkőzésen, nem csak hogy kapott gól nélküli meccseket hozott, de könyörtelen volt a kapu előtt.

Mialatt az idény elejét azzal töltötte a Real Madrid, hogy valahogy működésre bírja a vén tragacsot, ami csak nem akart elindulni, mostanra egy olajozott, megállíthatatlan versenygépnek tűnik. Az októberi kényszerpihenő, ami az El Clásico elhalasztása miatt állt a csapat rendelkezésére, nem csak arra volt elég a blancóknak, hogy feltankoljanak, de puskaporral is megtöltötték a cipőjüket.

15 gól négy mérkőzésen
Zinédine Zidane fiai a legutóbbi négy mérkőzésükön nem kevesebb mint 15 gólig jutottak, még úgy is, hogy a Betis ellen nem találtak be. Összehasonlításképp érdemes megnézni, hogy az idény első 12 mérkőzésén mindösszesen 19 gólt szereztek. A gólnélküli, Betis elleni találkozót körbevette a Leganés és a Galatasaray elleni gólzápor, mielőtt az Eibar is kapott egy négyest. Ezt a sikeres támadósort egy rendkívül erős védelmi vonal támogatta meg, ami olyannyira bizonyult hatékonynak, hogy Thibaut Courtois a csapat utolsó meccsén egyetlen gólt sem kapott.

Benzema

Van egy mutató, ami megerősíti, hogy milyen kiváló formában vannak a blancók a kapu előtt az elmúlt időszakban. A legutóbbi négy találkozón a lövéseik 60%-a kaput talált. Ezt megelőzően csupán két meccsen tudtak ilyen számokat felmutatni, a Granada és a Celta ellen. A négy szeptemberi összecsapásukon, a PSG, Sevilla, Osasuna és Atlético elleni mérkőzéseken ez a mutatójuk mindössze 28,21% volt.

Egy újabb szembetűnő érték a helyzetkihasználás. Az Eibar ellen a Madrid kapura lövéseinek 40%-ából gól született, ezt a könyörtelen végrehajtást pedig még az sem tudja árnyalni, hogy 10 alkalommal próbálkoztak lövéssel, ami az idény második legkevesebbje. A 2019/2020-as idényben eddig egyetlen találkozón próbálkoztak kevesebbszer, a PSG elleni 3-0-s vereség alkalmával.

A Madrid legjobb sorozata a kapu előtt az elmúlt egy évből
A Real Madrid a legjobb gólsorozatát hozza az elmúlt egy évből. Tavaly november óta nem volt olyan alkalom, hogy négy mérkőzésen 15 lőtt gólnál álltak volna, akkor 4-0, 2-0, 5-0 és 4-2 volt a meccsek eredménye a Melilla, Real Valladolid, Viktoria Plzeň és Celta ellen. Ezek voltak Santiago Solari első mérkőzései a csapat kispadján.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK