Ez Eden Hazard

A MARCA újságírójának gondolatai Hazard játéka kapcsán.

Szóval ez Eden Hazard. Azok számára, akik nem követték az angol bajnokságban, vagy csak nem tudják, hogy mire képes, a belga földöntúli teljesítményt tett le az asztalra az Eibar ellen, egy olyan teljesítményt, ami megmutatta, hogy a játékos kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek.

Passzok, cselek, rabona, sprintek, lövések… De mindenek előtt megmutatta, hogy mennyire erős, amikor nála van a labda, és azt, hogy olyan módon lavíroz a védők között, amire csak Lionel Messi képes ebben a sportágban.

A belga egy puskagolyó, a jelenléte pedig teljesen képes átformálni egy csapat képét. Kicsit késve érkezett meg, de azok, akik kételkedtek benne, most nagyra értékelik a játékát.

Hazard

Saját remek egyéni teljesítménye mellett kiválóan megértette magát két világklasszis játékossal, Karim Benzemával és Luka Modrićcsal.

Amikor ez a három srác összejátszik, az ellenfeleknek rendkívül nehéz dolguk van, ha meg akarják állítani őket. Az előretörési lehetőségek lényegében végtelenek.

A tény, hogy Hazard és Benzema egy nyelvet beszélnek, azt is jelenti, hogy különleges a kapcsolatuk a pályán, amire láthattunk már néhány példát az elmúlt hetekben.

Az újra formába lendülő Modrićcsal együtt ez már sokszor csal mosolyt a madridisták arcára.

Sem Hazard, sem Benzema, sem pedig Modrić nem képes úgy megteremteni a különbséget mint Cristiano Ronaldo, de folyamatos veszélyt jelentenek támadásban. Ezt semleges szurkolóként is élvezet nézni, ez pedig sokat mond.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK