Courtois erődemonstrációja

Thibaut Courtois, a Real Madrid és a belga válogatott hálóőre most van a legjobb formájában, amióta 2018 nyarán a Real Madridhoz igazolt.

Courtois az Eibar elleni meccsen sorozatban ötödször nem kapott gólt, 533 perc telt már el azóta, hogy utoljára megzörgették a hálóját.

Bár a belga kapuját a legutóbbi bajnokin a védelem remek munkájának köszönhetően nem igazán veszélyeztették az Eibar támadásai, azonban amikor szükség volt rá, akkor olyan megbízhatóan teljesített, hogy demonstrálta, miért is volt részese trófeákat nyerő csapatoknak Spanyolországban és Anlgiában is. Most önbizalomtól duzzadva mehet a válogatott szünetre.

Courtois játékában vitathatatlanul a Galatasaray elleni idegenbeli BL-mérkőzés volt a fordulópont, ahol nagyrészt az ő kiváló teljesítményének volt köszönhető az, hogy a csapat 1-0-s győzelemmel távozhatott az isztambuli pokolból.

Courtois

Courtois a belga válogatottal Moszkvában lép pályára az oroszok ellen, majd Belgiumban fogadja a ciprusiakat. Bár a belgák már továbbjutottak a csoportjukból, továbbra is pontokat kell gyűjteniük ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsák csoportelsőségüket, ezáltal kedvezőbb pozícióból várva a 2020-as Európa-bajnokság sorsolását.

Courtois formája az utóbbi időben nagyon hasonló a Real Madridban mutatotthoz, hiszen a válogatottban 704 perc telt már el a legutóbbi bekapott gólja óta. A belga egyértelműen arra számít, hogy mind Roberto Martinez, mind pedig Zinédine Zidane csapatában folytatódik a jó sorozata az év hátralévő részében.

A MARCA forrásai szerint a játékos formajavulása egyébként legfőképp a belga válogatott edzői stábjának köszönhető. A válogatottban mutatott remek játék mellett visszanyerte önbizalmát, amit aztán haza is vitt magával Madridba. 

        

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK