Benzema olyan, mint az RMS Queen Mary 2

Karim Benzema ma olyan, mint az RMS Queen Mary 2: 345 méter hosszú, 17 fedélzettel, 1250 fős legénységgel és 2620 utas befogadására alkalmas térrel. Nem is olyan rég azonban volt idő, amikor Karim kis csónakjában három macska utazott, amik közül kettő a rokona volt.

A szurkolók hosszú évekig félreértették a franciát, akik pedig legkevésbé támogatták, azok a saját csapatának drukkerei, a madridisták voltak. Most azok, akik keményen kritizálták őt, és magánéleti dolgai miatt még a távozását is követelték, nyugodtan napoznak a világ legnagyobb óceánjárójának VIP részlegén, némi amnéziával küzdve.

Van egy olyan statisztika Benzemával kapcsolatban, amiről nem igazán beszélnek. Amióta Cristiano Ronaldóval elváltak útjaik, a francia több gólt lőtt a blancók játékosaként, mint a portugál a Juventusban. Ez történt Ronaldo első, zebráknál töltött évében, és a 2019/2020-as idényben megismétlődik.

Benzema

Azt sem szabad elfelejteni, hogy miközben a portugál minden tizenegyest maga vállal, Benzema csupán morzsákat kap Sergio Ramostól. Vagyis amikor a csatárokat arra kérték, hogy lépjenek egyet előre, hogy ellensúlyozzák a klub történetének legeredményesebb góllövőjének távozását, Benzema hármat lépett.

A külön köszönetet érdemlők között nem szeretném kihagyni Didier Deschamps megemlítését, aki négy csodás évet tudhat maga mögött anélkül, hogy behívta volna Benzemát a francia válogatottba. Köszönöm, uram, hogy mellőzte a Raymond Kopa óta legtehetségesebb francia labdarúgót.

Karim megtanulta Öntől, hogy a futball-otthona a Real Madrid, és hogy ennek a csodálatos futball-királyságnak nem más a fővárosa, mint a Santiago Bernabéu. Ne próbáljon felszállni az RMS Queen Mary 2-re, kedves Didier, sajnos 2022-ig várólistánk van, és úgy tűnik, hogy ez lesz Benzema legjobb időszaka.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK