Valverde: Nagyon vártam már ezt a gólt

A játékosok közül Courtois, Valverde, valamint Carvajal nyilatkoztak a sajtó munkatársainak.

Valverde:

„Őszintén mondom, a mai az egyik legboldogabb nap az életemben. Már nagyon vártam az elmúlt mérkőzéseken, hogy megszerezzem ezt a gólt, azt akartam, hogy különleges legyen. Modrić csodálatos gólpasszt adott nekem, de az a fontos, hogy győztünk, így boldogan mehet mindenki a válogatott szünetre.”

„Amikor betaláltam, a körülöttem álló emberekre gondoltam, akik mellettem harcolnak. A családomra, a barátnőmre, azokra, akik a jó és rossz időszakok közepette is velem vannak. A gólomat nekik ajánlom. Modrić valami vicceset mondott, de ezt itt nem ismételhetem el. Csak viccelődött, és azt mondta, végre sikerült betalálnom. Köszönöm neki a passzt, és köszönöm a csapatnak a belém helyezett bizalmat, és azt a biztonságot, amit adnak nekem.”

„Hogy ez már zsinórban az ötödik mérkőzésünk volt kapott gól nélkül? Ez a csapat érdeme, mindenki nagyon elkötelezett, illetve gratulálnunk kell a kapusunknak, hiszen végtére is ő áll kapuban. Mindig megpróbáljuk megszerezni a labdát, hogy hozzátegyük a saját részünket, és biztosak lehessünk benne, hogy nem találnak be ellenünk.” 

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, az ellenfelünk magasan letámadott, hogy ütéseket vigyen be nekünk. Mi azonban rájuk kényszerítettük a saját akaratunkat, ahogyan az az elmúlt találkozókon is rendszeresen sikerült. Ha gólt szerzel, minden megváltozik, mi a legtöbbet hoztuk ki ebből, nekik pedig jönniük kellett előre ezt követően.” 

Courtois:

„A közelmúltban sem játszottunk mindig olyan rosszul, ahogyan az emberek azt mondták. Jól teljesítettünk a Betis ellen, csak éppen képtelenek voltunk betalálni. Most jól játszunk, és fontos volt, hogy tudjuk, mikor kell kicsit visszafognunk magunkat. Sokat próbáltak nyomás alatt tartani bennünket, de pontosan kiviteleztük az edzőnk által elmondottakat.” 

„A Real Madrid mindig a bajnoki címért próbál küzdeni, mi pedig fokozatosan akarunk haladni előre. Fontos volt, hogy győzzünk a válogatott szünet előtt. Kár, hogy éppen most fog szünetelni a bajnokság, amikor jó formában vagyunk, de most jött el az ideje, hogy mindenki a saját hazáját képviselje.” 

„Soha nem kételkedtem magamban, de az emberek másképpen látják a dolgokat, ha éppen gólt kapsz. Mindig is így éreztem. Továbbra is keményen dolgozom, hogy segítsem a csapatot, és fejlesszem a játékomat.”

„Hazard játéka? Nagyszerű mérkőzése volt. Ha a statisztikákat nézzük, nem rúgott gólt, és nem adott gólpasszt, de néha nem kizárólag erre van szükség. Ma négy gólt szereztünk és nyertünk, biztos vagyok benne, hogy ő is gólt akart rúgni, de tudom, hogy hamarosan ez is megtörténik.” 

„Jól kijövök Valverdével, nagyszerű játékos. Biztos vagyok benne, hogy még 15 évig itt lesz. A csapat védekezésben és támadásban is számíthat rá, sokat harcol, és kiválóan lő. Ma szerezte meg az első gólját, de az edzéseken is neki az egyik legerősebb a lövése. Remélhetőleg a jövőben is jelentkezni fog ilyen távoli gólokkal, ezzel sokat segíthet nekünk.”

Carvajal:

„Óriási öröm számomra, hogy 250 mérkőzést játszottam ebben a mezben. Ez nagy megtiszteltetés, hihetetlenül boldoggá tesz. Fantasztikus, hogy a három pont megszerzésével ünnepelhetem. Remek meccseket játszunk. A mai is ilyen volt, nem kaptunk gólt sem. A jó kezdéssel megalapoztuk a mérkőzést, ezt kell csinálnunk a jövőben is. Most válogatott szünet következik, aztán kemény hónap vár ránk. Nem szabad meghátrálnunk, készen kell állnunk."

„A labda ma bement a hálóba mindkét tizenhatoson belül meggyőzőek voltunk. Amikor a Betis ellen játszottunk, akkor semmi nem akart bemenni, de az ellenfelünket megerősítette a találata.”

„Hazard számára minden új ebben az idényben, nem könnyű ehhez hozzászokni. Ma nagyszerű meccset játszott. Kezdjük megismerni a legjobb Hazard-t, aki rengeteget fog segíteni nekünk. Valverde egy igazi igásló. Minden pályán töltött percet kiérdemelt. Mindannyiunk számára példaértékű, hogy a kemény munkájával és áldozathozatalával harcolt ki magának helyet a csapatban.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK