Ipurua: 10 különbség a 3-0 és a 0-4 között

Az Ipurua stadion kiválóan szolgál a Real Madrid játékának és lelki állapotának pulzusmérőjeként is. A tegnapi küzdelmes, esős baszkföldi mérkőzés teljesen más képet festett a madridi csapatról, mint a tavalyi év kétségbeesett bukása. A katasztrofális 3-0 után most 0-4-es erődemonstrációval tért vissza a csapat. Igyekeztünk számba venni, hogy milyen változások voltak a két mérkőzés között.

1.    Hat változás a kezdőcsapatban
A Real Madrid összeállításában csupán öten maradtak a tavalyi évhez képest: Courtois, Varane, Sergio Ramos, Modrić és Benzema. A változások: Mendy Marcelo helyett, Valverde Kroos helyett, Casemiro Ceballos helyett, Lucas Vázquez Bale helyett és Asensio helyett Hazard.

2.    Összeszedett kezdés
Tavaly a 16. percben a Real Madrid már vereségre állt Escalante góljának köszönhetően. Idén ebben a percben érkezett Benzema találatával a 0-1. A csapat elkötelezetten és felpörögve lépett pályára.

3.    Esti mérkőzés
A 3-0-ás találkozót szintén novemberben, de eső nélkül és délután 1 órai kezdéssel rendezték meg – abban az időpontban, amelyben sajnos nem egyszer tartott sziesztát a madridi csapat. A Real Madrid egy pillanatig sem volt a mérkőzésben. Tegnap este teljesen más volt a helyzet. Az esős időben lehengerlő teljesítményt mutatott az együttes.

4.    Courtois-tényező és szilárd védelem
A belga hálóőr teljesen kétségbeesett volt a 3-0-ás mérkőzésen, amelyen 8 kapura menő lövést szenvedett el. A 0-4-es találkozón Courtois kapuját csak egyszer találták el a hazaiak. Érkezése óta most van a legjobb legjobb formájában a Real Madrid kapusa.

5.    Kevesebb labdatartás és több gól
Az Ipurua stadion rendre próbára teszi a vendég csapatok pontos játékát és befejezését. Tavaly a Real Madrid 61%-ban birtokolta a labdát, de ez egyetlen találatra sem volt elég. A 0-4-es találkozón Zidane együttesének csak 59%-ban volt szüksége a labdára. Több ötlet és tisztább végrehajtás.

6.    Halálos magabiztosság
A tavalyi káoszban a Real Madrid csak három lövést küldött az Eibar kapujára, amelyet Riesgo védett. Idén a csapat ötször talált célt, amiből négy gól született. Félelmetes hatékonyság.

7.    Hatodik helyről a tabella élére
A Real Madrid az Európa Ligát érő hatodik helyen távozott az Ipurua stadionból, ami már jelzi a helyzet súlyosságát. Most a csapat második a bajnokságban, a kezdetektől fogva Bajnokok Ligáját érő helyen van, és a Galatasaray legyőzésével az európai porondon is sikeresen szerepel.

8.    Solari bizonytalanságából Zidane szilárd helyzetéig
A 3-0-ás vereség az első volt Solari madridi edzősége alatt. Ezzel oszlott el az új edző okozta pozitív hatás. Most, a 3 Bajnokok Ligája-győzelmet elérő Zidane szinte határtalan bizalomnak örvend.

9.    Öltöző hozzáállása
Sergio Ramos egyértelműen fogalmazott, amikor a tavalyi vereséget elemezte: “amikor nincs meg a megfelelő hozzáállás, akkor ez történik”. Ez a hangulat változott az idei 0-4-gyel Zidane szerint: “a legjobb 45 perc volt, amióta visszatértem”.

10.    Valverde-hatás
Az uruguay-i játékos jól ábrázolja azt, hogy mi változott a tavalyi évhez képest. Az előző szezonban, Solari irányítása alatt akkor még padon töltötte a teljes mérkőzést az Ipurua stadionban. A 0-4-es mérkőzésen már az élvonalba számító játékosként szerepelt, ráadásul az első találatát is megszerezte madridi labdarúgóként. A Real Madrid idei szezonjának egyik legjobb híre.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…