Egytől egyig: Eibar – Real Madrid (0-4)

A Real Madrid ezúttal az Eibar vendége volt a spanyol bajnokság 13. fordulójában. A fővárosiak nem sok jó emléket fűzhettek ehhez a stadionhoz, ugyanis a tavalyi szezon egyik legváratlanabb vereségét itt szenvedte el a csapat, amikor is egy hármassal küldte haza az Eibar az akkori BL címvédőt. Most a Real egy 6-0-ás hazai győzelemmel hangolt erre az összecsapásra, a 3 pont pedig kötelező volt. Nézzük tehát a szokásos szubjektív értékelést.

Csapatok

Eibar (4)
Nem tudtak mit kezdeni a Real Madrid kezdeti nagyon kemény presszingjével, egyszerűen nem tudták felvenni a tempót a mérkőzés elején, majd mire feleszméltek, már 3 góllal ment az ellenfél. A második félidő elején sikerült kijönniük az ellenfél szorításából, akkor akadt több lehetőségük is, azonban egyikkel sem tudtak élni végül. 

Real Madrid (9)
Nagyon bekezdett a csapat már a mérkőzés elején, korán eldöntve a 3 pont sorsát. Az utóbbi meccseken úgy tűnik, hogy elindult valami, sokkal élvezetesebb játékot produkál a csapat, mint az elmúlt hónapok során bármikor. A helyzetek kihasználásával ezúttal nem volt gond, 10 kapuralövésből 4 találatot értek el Benzemáék, ami ugyancsak pozitívum az elmúlt időszakhoz képest, amikor sokszor semmi nem sikerült. A csapat ezúttal kellően kreatív és dinamikus volt, bár voltak kisebb megingások így is a 90 perc alatt, de addigra már a háromgólos előny tudatában is vettek vissza kicsit Ramosék. Kétség nélkül ez volt az egyik legjobb meccse idén eddig a csapatnak. Amellett, hogy végig kontrollálta a játékot a Madrid, többször gyönyörű kombinációkat mutattak be a játékosok is. Nagyon bízom benne, hogy ez nem csak egyszeri alkalom volt, ilyen játékot nagyon sokáig néznék még. 

A mérkőzés legjobbja – Eden Hazard (9)
Igen erős versenyfutás volt e tekintetben Valverdével, de számomra most kellemesebb meglepetés volt a belga szélső játéka. Hazard kellően felszabadultan, magabiztosan játszott, egyre inkább képes olyan játékot produkálni, ami miatt érdemes volt őt idehozni. A védők nagyon nehezen tudták csak tartani, 6 sikeres cselt mutatott be, ami magasan a legtöbb volt a mezőnyben. Hozzá kell tenni, hogy ezúttal ki tudta használni az ellenfél hibáit taktikai oldalon – az Eibar nagyon magasra tolta a védelmi vonalat, igyekezett visszatámadni labdavesztések után, azonban ennek köszönhetően nagyon sebezhetővé váltak a visszarendeződések alatt, így sokkal több terület nyílt a két szélső (Hazard, Lucas) előtt. Ennek köszönhetően láthattuk Hazard egyik legnagyobb erényét: lendületből meg tudta verni a védőit, egy az egyben tarthatatlan volt. Mindenesetre, amikor a szólója végén rabonából adta be a labdát, arra én már hangosan ujjongtam, rég láttam ilyet. Reméljük, innen csak még jobb lesz a belga. 

Thibaut Courtois (8)
Magabiztos volt ezúttal is a kapuban, bár a vizes talaj nem könnyítette meg a dolgát egyik hálóőrnek sem. Courtois ezúttal is kapott gól nélkül hozta le a 90 percet, ami a kezdeti nehézségekhez képest mindenképpen pozitívum. 

Dani Carvajal (7)
Sikeresen hatástalanította az Eibar próbálkozásait a bal oldalon, Inui nem sok levegőhöz jutott Carvajal mellett. Emellett meg kell említeni folyamatos munkáját a letámadások során, amelynek köszönhetően több labdát is meg tudott szerezni a csapat az ellenfél térfelén. 

Sergio Ramos (8)
Volt pár érdekes megmozdulása, de ezúttal is egyben tartotta a csapat védekezését. A legtöbb tisztázás (9) az ő nevéhez fűződik, valamint higgadtan értékesítette ezúttal is a büntetőjét. Az ő jelenléte tipikusan az a pályán, amikor pusztán a tekintélyével rendet tud teremteni, valamint ellentmondást nem tűrően képes végrehajtani a feladatait. 

Raphaël Varane (7,5)
Nagy összhangban mozgott a kapitánnyal, aminek köszönhetően nem kapott gólt ezúttal sem a csapat. Levegőben ezúttal is nehéz volt megverni, valamint nem vállalt fölösleges kockázatokat hátul. 

Ferland Mendy (7,5)
Folyamatosan bevonták a társak a támadásokba, rengeteget volt fent az Eibar büntetőterületének környékén, amivel állandó létszámfölényt sikerült kialakítani.  A támadások egyik legfontosabb taktikai eleme is ez volt, ugyanis így Hazard és Benzema kimozgásával rendszeresen sikerült teljesen megbontani az ellenfél jobboldali védekezését. Hátul voltak megingásai, amelyek azonban nem voltak komoly befolyással az eredményre.

Casemiro (7)
Csendben tette a dolgát a brazil tank a középpálya szívében, aminek köszönhetően ott nem sok babér termett az ellenfél támadóinak. Rendszeresen segített vissza a védelemnek, valamint nem esett abba a hibába, hogy túlvállalja magát támadásokban. Még mindig a csapat egyik, ha nem a legfontosabb eleme. 

Luka Modrić (7,5)
Az ő labdabiztossága is kulcs volt ma a középpályán, hosszú ideje a legjobb játékát produkálta Luka. Kiosztott egy gólpasszt Valverdének, de folyamatosan játékba volt az egész mérkőzésen, a támadások zöme rajta keresztül indult el. 

Fede Valverde (9)
Olyan gólt lőtt, hogy arra valószínűleg még Kroos is elismerően csettintett egyet. Az uruguayi a középpálya motorja volt ezúttal is, ugyanis támadófeladatai mellett folyamatosan robotolt a védelem előtt is. A csapaton belül ő mutatta be a legtöbb szerelést (4), de övé a legtöbb labdaszerzés is (3). Ez a fajta védekezőmunka az, ami nagyon fontos lehet a nagyobb meccseken is, ezzel képes lehet tehermentesíteni Casemirót. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem érdemes kihagyni őt a kezdőcsapatból, reméljük ezt Zidane is így gondolja. Impresszív, mint mindig.

Lucas Vázquez (8,5)
A mi Lucasunk megint úgy tette ki a lelkét a pályára, hogy öröm volt nézni. Bármennyire is zúdul rá a népharag, ő csak fogja magát és megtesz mindent a klubért – ezért pedig mindig megbecsült tagja lesz a keretnek. Kiharcolt egy büntetőt, valamint hathatós közreműködője volt a támadásoknak amellett, hogy visszajárt védekezni is becsülettel. 

Karim Benzema (8)
Ezúttal sem maradtunk Karim gól nélkül, ráadásul most kettőt vágott a francia. Szokásos jó játékot produkált, rendszeresen mozgott ki a pálya bal oldalára, ahol nagyon jól játszott össze több alkalommal az Hazard-Mendy párossal. Jó formában van, reméljük a fontosabb meccsekre is át tudja menteni ezt. 

Cserejátékosok

Vinícius JR (5,5)
Megmutatta jó és rossz arcát is a fiatal brazil szélső. Alapvetően képes volt dinamikát vinni a második félidő fásultabb támadójátékába, de a rossz döntések megint megmutatkoztak Vinícius játéka során.

Isco (6)
Labdabiztosnak mutatta magát beállása után, jól szállt be a játékba. Nem valószínű, hogy helye lesz a kezdőben, az ilyen epizódszerepek jutnak csak neki.

Brahim Díaz (-)
Nem igazán volt lehetősége ennyi idő alatt megmutatni a benne rejlő potenciált. 
 

Edzői teljesítmény – Zinédine Zidane (8)
Nem félt kihagyni a remeklő Rodrygót, amit igazság szerint én sem nagyon értettem, de Lucas jó játéka feledtette kicsit a meglepetést. Újra a kezdőbe jelölte továbbá az utóbbi időben kicsit halványabb Modrićot, aki ebből a teljesítményből önbizalmat meríthet, de Mendy is helyet kapott a kezdő tizenegyben. Alapvetően jó játékot pakolt fel a pályára a francia mester, már a mérkőzés elejétől nem hagyta levegőhöz jutni az Eibart a csapat, aminek köszönhetően nagyon hamar sikerült eldönteni a győzelem kérdését. Jól szervezte meg a támadásokat, taktikai szempontból is látszott, hogy mit akar játszatni a mester. Fontos volt, hogy jól hangoljon a csapat, ugyanis legközelebb az igen erős Real Sociedadot látja vendégül a Madrid, utána 3 napra pedig a PSG látogat majd a spanyol fővárosba. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK