Beszámoló: Eibar – Real Madrid (0-4): Jöhet a válogatott szünet

A Madrid esélyt sem adott az Eibarnak tegnap este. A csapat nagyszerű teljesítménnyel, Benzema duplájával, illetve Ramos és Valverde góljaival gyűjtötte be a három pontot az Ipuruában.

A Real Madrid nagyszerű győzelmet aratott Éibarban. Benzema duplázott, Valverde megszerezte első gólját a Real Madridban, Sergio Ramos pedig ismét eredményes volt büntetőből. A blancók szándékai az első perctől egyértelműek voltak. Mindössze három perccel a kezdés után Benzema kapufát talált, bár mint később kiderült, lesen tartózkodva kapta meg a labdát. A Madrid odaszegezte az Eibart a kapuhoz, ez pedig előrevetítette azt, ami később következett.

A játék néhány percig állt, miután Mendy és Escalante szerencsétlenül ütközött, de az indulás után minden ment tovább úgy, ahogy a kis szünet előtt. Egy remek kontratámadás során Hazard és Benzema játszott össze nagyszerűen, aminek a vége egy kiváló Dmitrovic védés lett. A csapat dominált a pálya közepén is, folyamatos veszélyt jelentett a széleken, tehát nem volt meglepetés, amikor a 17. percben megszületett az első találat. Benzema remekül tartotta meg a labdát, bejátszotta azt középre, majd némi kavarodás után visszajutott hozzá, ő pedig nem hibázott.

Real Madrid

Három perccel később De Blasis buktatta Hazard-t a tizenhatoson belül, Sergio Ramos pedig higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt. A madridisták ezután a szélekről indulva dolgoztak ki helyzeteket, leginkább Hazard főszereplésével. Először egészen Dmitrovicsig vitte a labdát, ezt követően pedig a mérkőzés egyik legszebb egyéni megoldása következett. A belga két védőt is kicselezett a szélen, mielőtt rabonás mozdulattal beküldte volna a labdát Benzema felé. A dolog szépséghibája mindössze az volt, hogy az Eibar egyik védője résen volt, így tisztázni tudott a francia elől. A 29. percben Lucas Vázquez indult be, ám a büntetőterületen belül buktatták, a játékvezető tizenegyest ítélt. Ezúttal Benzema állt a labda mögé, Ramos után pedig a francia sem hibázott, így már 0-3-at mutatott az eredményjelző.

A félidő végén az Eibar vezette az utolsó támadást, ám nem tudták tesztelni Courtois-t. A habfehér parádénak azonban nem volt vége a szakadó eső ellenére sem, Hazard volt az első, aki a második félidőben próbálkozott. A Real Madrid kissé visszavett támadásban, de védekezésben nem, így a hazaiak legjobb perceiben is egységesek és magabiztosak voltak a játékosok. Egy kontratámadás végén Benzema került közel a mesterhármashoz.

Végül Valverde volt az, aki ellopta a show-t, hiszen megszerezte első gólját a Real Madridban. Ezúttal is a bal szélről került át a labda a jobb oldalra, Mendy ívelt Modric felé, aki a tizenhatos előtt üresen érkező uruguayihoz passzolt. Valverde egy tökéletesen helyezett, erősen meglőtt jobbossal fejezte be az akciót, meglőtte csapata negyedik gólját. Zidane ezután beküldte Iscót, Viníciust és Brahimot Hazard, Valverde és Lucas Vázquez helyére. Az eredmény már nem változott, a Real Madrid nagyszerű győzelmet aratott az Eibar ellen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK