A Real Madrid új, sebezhetetlen középpályája

Zinédine Zidane új középpályája, a Kroos – Casemiro – Valverde hármas bizonyítja, hogy megérdemlik a hírverést, ezt pedig nem csak a pályán látott játékuk, hanem a statisztikáik is alátámasztják.

A közelmúlt sikereinek Real Madridja erősen támaszkodott a középpálya három pillérére a múltban. Az a csapat, amely sorozatban három BL-címet nyert meg, a Kroos – Casemiro – Modrić középpályával operált. Zidane most hasonló formulához nyúlt, ám ezúttal a Kroos – Casemiro – Valverde középpálya lehet a siker egyik kulcsa.

Ahogy ezek a srácok együtt játszanak, és az ilyen meccseken feljegyzett statisztikák eléggé meggyőzőek. Együtt még nem tapasztalták meg a vereség ízét. A mérlegük 5 győzelem, 1 döntetlen. Ezzel a középpályával a csapat kétszer múlta felül a Galatasarayt (6-0, 0-1) a BL-ben, a bajnokságban pedig a Leganést (5-0), a Granadát (4-2) és az Osasunát (2-0) győzte le. Az egyetlen döntetlen az Atlético Madrid elleni derbi volt a Wanda Metropolitanóban.

Középpálya

Fede Valverde az, aki ezen az új középpályán megteremti a különbséget. Casemiro és Kroos is a kezdőcsapat tagja az idény eleje óta. Az egyetlen meccs, amikor a német nem lépett pályára, az a Mallorca elleni csúfos vereség volt. Valverde fontossága egyre szembetűnőbb. Ha ő nem volt a pályán, a csapat kétszer vereséget szenvedett (PSG, Mallorca), négy döntetlent játszott (Valladolid, Villarreal, Brugge, Betis) és csupán háromszor tudott nyerni (Celta, Levante, Sevilla).

Valverde nélkül a lehetséges 27 pontból 13-at szerzett meg a csapat, miközben 12 rúgott gólhoz 12 kapott társult. Ha azonban ő is pályán volt, a lehetséges 18 pontból 16-ot zsebelt be a Madrid, 18 rúgott, és mindössze 2 kapott góllal. „Ha megkapja a lehetőséget, mindig remekül teljesít” – mondta róla Zidane a Galatasaray elleni meccs után. „Casemiro helyére tettem, jól játszott. Normál esetben ő egy box-to-box játékos, de jól segítette a csapatot.”

Zidane-nak köszönhető, hogy Valverde nem távozott kölcsönbe a csapattól a nyári átigazolási időszakban. Az uruguayi játékos tökéletesen illik a középpályára, ami a Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Rodrygo, Benzema és Hazard névsorral kiegészülve egy egészen jól összeállt kezdő XI-nek tűnik. 
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK