Karim Benzema megdöntötte Puskás Ferenc rekordját

Karim Benzema lehagyta Puskás Ferencet a Real Madrid örökranglistáján a bajnoki gólok számát tekintve.

A francia támadó nyitotta meg a gólcsapot az Eibar ellen, ő szerezte a Real Madrid első gólját a mai estén, ezzel a találattal pedig újabb mérföldkőhöz érkezett.

A találkozó első gólja volt Karim Benzema Madridi karrierjének 156. bajnoki találata, ez pedig azt jelentette, hogy beérte Puskás Ferencet a klub örökranglistáján. Sokáig nem volt döntetlen ez az állás, mivel Karim a mérkőzésen megszerezte a 157. gólját is, hiszen még tizenegyesből is eredményes tudott lenni. Ezzel már hivatalosan is a hatodik helyen áll a Real Madrid bajnoki gólvágóinak listáján.

Benzema

Bajnoki góllövőlista a Real Madridban:
311 Cristiano Ronaldo
228 Raúl 
216 Di Stéfano
186 Santillana
164 Hugo Sánchez
157 Karim Benzema
156 Puskás Ferenc
126 Gento
123 Butragueño és Pirri

Cristiano Ronaldo távozása után Benzema szállítja a madridi gólok jelentős részét. Az előző idényben termelt 30 gól után ebben az idényben már most 11-nél jár. Kilenc bajnoki találata ráadásul azt is jelenti, hogy vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját.

Legendák nyomában
Karim duplája a Galatasaray ellen azt jelentette, hogy a francia lehagyta Alfredo di Stéfanót a BL-gólok számát tekintve (49 vs 50), következő célpontja pedig Hugo Sánchez lesz, aki összesen 164 bajnoki gólt szerzett a Real Madrid játékosaként. 
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK