Bale tanulhatna Viníciustól

A MARCA újságírójának véleménye.

Akik kilátogattak szerda este a Bernabéuba, sok idő után újra csodálatos élményben részesülhettek.

A Real Madrid szépen játszptt, rengeteg gólt szerzett, egy lépéssel közelebb került a legjobb tizenhathoz, sok játékos a szezon legjobb teljesítményével rukkolt elő. Különösen igaz ez Rodrygóra, akinek a személyében egy csillag születésének lehettünk szemtanúi.

A Real Madrid szurkolói évek óta várnak egy új arcra, aki majd lenyűgözi őket, és úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben mégsem Eden Hazard lesz az, bár kétségtelenül egyre jobban játszik ő is.

A mérkőzés után a kamerák kereszttüzében azonban egy igazán megható jelenet is lejátszódott. Rodrygo mesterhármasa után úgy lépett be az öltözőbe, mintha egy veterán lenne: mosolyogva, hóna alatt a meccslabdával, fogadva a gratulációkat az edzői stáb tagjaitól és csapattársaitól.

Az öröm pillanataiban pedig talán a legmeghatóbb pillanat az volt, mikor barátja és riválisa, Vinícius az elsők között ment oda hozzá megölelni. Az öröme pedig valódi boldogságnak tűnt, annak ellenére, hogy ő maga nem éppen a legjobb időszakát éli Madridban. Tette mindezt annak ellenére, hogy a keretbe sem volt nevezve: lement az öltözőbe megünnepelni csapattársa nagyszerű napját, ahogy a sérült James is tette azt.

Gareth Bale ugyanígy Rodrygo riválisa a szélső támadók között. Ő azonban nem tudott gratulálni neki, mivel a lefújás előtt elhagyta a stadiont – akkor, mikor Rodrygo még csak két gólnál járt…

Az utóbbi két hétben ez már a második alkalom, hogy a walesi nem várta meg az utolsó sípszót, hanem korábban kereket oldott. Furcásn hangozhat, de a Real Madrid belső szabályzata lehetőget biztosított számára. A meccsnapi keretbe be nem kerülő játékosoknak ugyanis a meccs 80. percéig kell a stadionban tartózkodniuk.

De mindegy is, hogy Bale a szabályok szerint járt-e el vagy sem, ez a professzionalizmusról, a közösségről szól. Attól függetlenül, hogy természetesen érthető, ha a 81. percben született Benzema-gól után, 5-0-s eredménynél az ember nem nézi tovább a meccset, hiszen az már rég eldőlt. A Real Betis elleni döntetlen idején azonban nem lehet kifogás a távozásra. Ha szoros állásnál távozik egy játékos, az azt sugallja, hogy még csak nem is érdekel a csapatod és a csapattársaid sorsa – ez pedig sokat elárul a klubhoz való kötődésedről is.

Bale a legutóbbi válogatott szünetben összeszedett sérülése okán kihagyta a Galatasaray elleni mindkét meccset, valamint a Mallorca, a Leganés és a Real Betis elleni bajnoki összecsapásokat, most azonban sorsdöntő mérkőzésre készül Walesszel az Eb-selejtezőn, és csodás módon rögtön meg fog gyógyulni.

Ennyire elkötelezett Bale a Real Madrid iránt…

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK