Zidane: Öröm Rodrygo játékát nézni

Zinédine Zidane hosszasan méltatta Rodrygót, de Valverde, Kroos és Benzema teljesítményét is kiemelte.

Rodrygóról: "Még csak tizennyolc éves. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Amikor lehetőséget kap, mindig jól teljesít, ma minden értelemben ezt tette. Keményen dolgozik, sokat tesz hozzá a csapat játékához. De türelemmel kell lennünk, nem szabad nyomást helyeznünk rá. Összességében nem vagyok meglepve, nagyon tehetséges játékosról beszélünk. A három gólja azonban mindenkit meglepett. Rodrygo most nagyon boldog, egyszerűen öröm nézni a játékát."

A csapat teljesítménye: "Logikus, hogy a hat találat miatt nagyon boldogok lehetünk, ráadásul nem is kaptunk gólt. Védekeztünk is, tiszteltük az ellenfelet. Néha ha négy góllal vezetsz a félidőben, visszavehetsz egy kicsit, de mi nem tettük. Amikor labdát vesztettünk, letámadtunk, ennek pedig egy ilyen remek meccs lett az eredménye."

Benzema: "A számai elképesztőek, aki szereti a focit, látja, milyen minőségi játékos. Mostanában sokat beszéltünk a góljairól, de ő egy fontos összekötő kapocs is a csapat különböző részei között. Semmit nem változott azóta, hogy nem Cristiano oldalán játszik, egyszerűen csak érettebb lett. Ma már édesapa, sok minden történt vele az életében, és ez a pályán is látszik."

Rodrygo és Butragueño: "Rodrygo egy topjátékos, azért érkezett, hogy azt csinálja, amit ma is csinált. De ez csak a kezdet, nagyon remélem, hogy továbbra is így tud majd teljesíteni. Nyugodtnak kell maradnunk, nem szabad túl nagy terhet raknunk a vállára. Butragueñót láttam később is játszani, nem csak tizennyolc éves korában. Mindannyian ismerjük az ő madridi karrierjét, és hallottam, hogy beszélt Rodrygóról. Róla pedig tudjuk, hogy a jövő embere. Remélem, ugyanígy tudja folytatni, és olyan karriert tud majd befutni a Real Madridnál, mint Butragueño. Hogy ki is emeljek valamit: nagyon intelligens, gyorsan tanul, mindig fejlődni akar. Technikaliag is magasan képzett, a fizikumán még dolgoznia kell, de így is elérte a pályán, amit elért. Nagyon okos, mindig időben be tud segíteni a csapatnak, technikailag pedig mindenre képes a labdával."

Valverde és Marcelo: "Tudjuk, hogy Fede minőségi játékos, meg kell adnunk neki a lehetőséget a játékra, és most bizonyított is. Amikor Casemiro helyét kellett átvennie, védekezésben is remekül teljesített, pedig általában picit feljebb játszik. Remélem, Marcelo sérülése nem súlyos – ebben ő is megerősített. Meglátjuk, mit mondanak holnap az orvosok."

Kroos jó formája: "Vele kapcsolatban azt emelném ki, ahogy a labdával bánik. Ő egy olyan játékos, aki soha nem veszíti el a labdát, és folytonosságot ad nekünk a játékunkban, akkor is ha Modric és Isco oldalán játszik. Örülünk a teljesíményének. Ez egy csapat, és ma mindenki a legjobbját nyújtotta."

Jamest behívták a kolumbiai válogatottba: "Meglátjuk, mi lesz a hétvégén. Nem meglepő, hogy Jamest és Bale-t is behívták a válogatottba. Meglátjuk, hogy a hétvégén játszanak-e majd."

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK