Martin Ødegaard: Ha tehetem, megnézem a Madrid meccseit

Martin Ødegaard jelenleg a Real Sociedadban szerepel kölcsönben, ám épp sérülésből lábadozik, így a MARCA kihasználta a lehetőséget, hogy beszélgessen vele.

„Számomra különleges lesz pályára lépni a Real Madrid ellen. Még mindig vannak ott barátaim, akikkel szoktam beszélni. Ilyen például Fede Valverde. Nagyon örülök, hogy jól megy neki a játék, mindig nézem a meccseiket, ha tehetem. Minden játékosuk kiváló, nagyon kedvelem Luka Modrićot.”

„Van szerencsém egy remek csapatban játszani, ami sokkal könnyebbé teszi a dolgomat. Jól játszunk. A célunk az, hogy elindulhassunk egy Európai sorozatban, de minden csapat ezt akarja. Továbbra is keményen kell dolgoznnk, napról napra kell haladnunk. A keretben különleges a hangulat, sosem voltam még olyan öltözőben, ahol ilyen összetartás lenne.”

Odegaard

„Imanol Alguacil egy nagyon, nagyon jó edző. Minden egyes nap tanulok valamit. Hogy mit kér tőlem? Sok dolgot. Labda nélkül nyomásgyakorlást, a párharcok megnyerését, labdával pedig helyzetek kidolgozását és gólpasszokat. Minden teljesen egyértelmű és tiszta, játékosként nagyon könnyű megérteni őt. Nagyon fontos szerepe van a beilleszkedésemben.”

„Nagyon boldog vagyok San Sebastiánban. Két év? Számomra ez nagyon fontos volt. A tervem az, hogy két évet töltsek el itt, de ez sok dologtól függ. Hogy van-e itt barátnőm, aki miatt meghosszabbítanám az itt tartózkodásomat? Nem tudom, inkább a norvég lányokat preferálom. (nevet)”

„Csak a futballra gondolok. Edzésekre járok, a többi időmet pedig azzal töltöm, hogy a focin gondolkodom. Alig hagyom el az otthonomat, konditerembe megyek, hogy javuljak, figyelek az étkezésemre. Például nem eszem tésztát, és csak minimális jégkrémet és csokoládét fogyasztok a hétvégéken.”

„A bokám napról napra javul, de pihentetnem kell egy kicsit. Nem komoly sérülés, de kemény behatás érte. Játszottam a Levante ellen, de nem éreztem jól magam, így csináltunk néhány tesztet. A válogatott? Lehet, hogy megvizsgáljuk újra a sérülésemet, de nehéz lenne most Norvégiával játszanom. Mindig játszani akarok, úgyhogy nem szeretem az ilyen kihagyásokat, de néha muszáj.”

„Sok csapat érdeklődött irántam annak idején, de a legfontosabb az volt számomra, hogy folyamatosan jobbá váljak, ezért a Real Madridhoz igazoltam. Úgy gondoltam, hogy számomra ez lesz a legjobb döntés. Oda mentem, mert az első csapattal dolgozhattam, a világ legjobbjaival, és a Castillában játszhattam, ahol Zidane volt az edző.”

Odegaard

„Meghosszabbítottam a szerződésemet, mert tetszik az, amit terveznek velem. Szoktam beszélni a klubbal, ahogy az ügynököm is, de nagyon boldog vagyok itt és most a Real Sociedadra koncentrálok. Több ajánlatom is volt, de miután beszéltem a klub embereivel és az edzővel, nagyon könnyen el tudtam dönteni, hogy itt folytassam. Úgy éreztem, hogy ez a megfelelő hely számomra.”

„Az emberek itt nyugodtak, hasonlóan a norvégokhoz. A szurkolók néha Martintxónak hívnak, amit nagyon szeretek. Heti kétszer veszek spanyol nyelvórákat, jól haladok. Napról napra ügyesebben megy.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK