Kroos: Rodrygo akár 15 évig is itt lehet

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a BL csoportkörének negyedik fordulójában a Galatasaray ellen. A játékosok közül Kroos, Carvajal és Benzema mondták el a gondolataikat a sajtó munkatársainak.

Toni Kroos:
„Játszottunk néhány jó meccset idén, ez is egy volt közülük. Tudom, hogy a szurkolók ugyanolyan boldogok lesznek most, mint a Leganés elleni meccs után voltak. Jó, hogy nem veszítettünk hazai pályán és 15 perc alatt lőttünk három gólt.”

„Rodrígo nem csak ma játszott jól, több meccsen is remekül teljesített már. 18 éves, de rengeteget segít a csapatnak. Korához képest kiemelkedően játszik, természetesen jön belőle. Nem adja el a labdát egykönnyen, ez nagyon fontos a csapatnak. Szükségünk van gólokra, ő pedig egy újabb opció ebből a szempontból. Azzal a tehetséggel, ami benne van, akár 15 évig is itt lehet.”

Kroos

„Valverde segít nekem, ugyanúgy, ahogy Casemiro vagy Modric. Mindegy, hogy ki játszik. Valverde remekül teljesít, ő is nagyon fiatal, de én már a szurkolója vagyok.”

„Vannak szabályaink az öltözőben, az egyik ilyen az, hogy akik nincsenek a keretben, tíz perccel a meccs vége előtt mehetnek el. Nincs ezzel semmi gond.”

Carvajal:
„Ez volt az egyik legjobb meccsünk. A csapat végig nagyon egységes volt, remekül kezdtük a meccset. A legutóbbi válogatott szünet óta egyetlen gólt kaptunk, szóval a csapat fejlődik.”

„Mindenki áldozatot hozott, koncentrált és rengeteget futott a labdával és anélkül is, egységesek maradtunk. Ha így folytatjuk, nagyon kevés csapat tud minket legyőzni. A legjobb módja az ellenfél tiszteletének az, ha végezzük a munkánkat, futunk és megpróbálunk még több gólt szerezni. A futballban ez alapvető, mi pedig maximális tiszteletről tettünk tanúbizonyságot.”

Carvajal

„Tisztában voltunk a találkozó fontosságával. Megpróbálunk a legjobb 16 közé jutni, amihez kellett a győzelem. Még két meccsünk van, ha pedig legyőzzük a PSG-t, matematikailag is továbbjutunk. Ha eljön a meccs, meg fogjuk próbálni kiharcolni a továbbjutást. De először az Eibar elleni találkozóra kell koncentrálnunk.”

„Benzema a csapat és a Real Madrid egyik pillére, biztos vagyok benne, hogy tovább öregbíti a hírnevét a klubnál. Gratulálok neki, mivel fantasztikus játékos.”

„Rodrygo hihetetlen szinten teljesít. Csodálatosan játszott, mesterhármast lőtt és gólpasszt is adott. Teljesen megérdemelte. Ma volt a legjobb az érkezése óta, de nem vagyunk meglepve, mert minden nap látjuk őt az edzésen. Fantasztikus a srác. Ma jól mentek a dolgai, biztos vagyok benne, hogy jól teljesít majd, nagy potenciál van benne. Gratulálok a teljesítményéhez.”

„A Real Madrid és a Barcelona két óriási elvárásokat támasztó klub. A bajnokságban ott vagyunk a tabella elején, a BL-ben pedig jól állunk. Minden csapatnak vannak nehéz időszakai, de végül mindig az számít, hogy ott vagyunk, és remélhetőleg harcolhatunk minden címért.”

„A belső szabályzatunk megengedi, hogy korábban távozzunk. Senki nem kételkedik sem Jamesben, sem Bale-ben. Ha nem hívnak be a keretbe, én pedig úgy gondolom, hogy teljesen rendben van, ha 10 perccel korábban távozom, akkor így fogok tenni. Senki nem szeg meg semmilyen szabályt, a játékosok elkötelezettségéhez nem férhet kétség.”

Benzema

Benzema:
„Lőttünk gólokat, jól játszottunk, nem talált be az ellenfél. Ez egy igazi ünneplés volt a szurkolókkal. Nem vagyok legenda. Amikor ide igazoltam, sosem gondoltam volna, hogy eljutok idáig, viszont nagyon boldog vagyok.”

„Megpróbálom segíteni a csapatot úgy, ahogy tőlem telik. Ezt akarom folytatni. Nagyon magabiztos vagyok, ha segíthetem a csapattársaimat azzal, hogy beszélek hozzájuk a pályán, akkor ezt fogom tenni. Ez a tapasztalataimon alapszik.”

„Ebben a csapatban nincs állandó kezdő tizenegy. Egy csapat vagyunk, minden játékosnak, aki pályára lép, mindent bele kell adnia, mivel mindannyian fontosak vagyunk.”

„Rodrygo nagyon jónak tűnt nekem, egyáltalán nincs megijedve. Játszik a labdával, én pedig imádom, ha egy ilyen fiatal srác így focizik. Hazard egy nagyszerű játékos, remekül megértjük egymást. Lépésről lépésre meg fogja látni mindenki, hogy milyen nagyszerű.”

Rodrygo:
„Egy álmom vált valóra, amikor hallottam, ahogy a Bernabéu a nevemet skandálja. Nagyon boldog vagyok, ez egy nagyszerű este volt. De nyugodtnak kell maradnom. Minden sokkal gyorsabban történt, mint ahogy számítottam rá.”

Rodrygo

„Biztos vagyok benne, hogy szép dolgokat írtak a többiek a labdámra, mivel a csapattársaim remek emberek, akik nagyon bíznak bennem.”

„Karim mindent megkönnyít. Csodálatos játékos, nagyon boldog vagyok, hogy mellette játszhatok.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK