Beszámoló: Real Madrid – Galatasaray: Rodrygo mesterhármasával közelebb a továbbjutáshoz

A Real Madrid megsemmisítő vereséget mért a Galatasaray együttesére, köszönhetően Rodrygo mesterhármasának, Benzema duplájának és Ramos góljának.

A Real Madrid hatalmas lépést tett afelé, hogy bejusson a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. A blancók megsemmisítő vereséget mértek a Galatasaray-ra egy olyan meccsen, ahol már a találkozó elején eldőlt minden fontosabb kérdés. A Galata megszenvedte az első perceket, amikor is a hazaiak portyára indultak. Még 15 perc sem telt el, amikor a blancók már három gólnál jártak, Rodrygo hathatós közreműködésével. A brazil hét perccel a kezdés után már duplázott, mindkét gólja Marcelo passza után született.

Real Madrid

A második számú kapitány a hosszúra keresztezett a 4. percben, a többit pedig a brazil válogatottba frissen bekerült támadó megoldotta. Két védő mellett tört be, mielőtt tökéletesen helyezett ballábas lövést eresztett meg a hosszú sarok irányába. A második gól pedig egy csodálatos fejesből született, Marcelo újabb beadása után. Álomszerű kezdés a blancóknak, de itt nem fogyott el a lendület. A 13. percben, a videófelvételek megtekintése után a találkozó német játékvezetője a tizenegyespontra mutatott, mivel Nzonzi szabálytalanul állította meg Kroost a büntetőterületen belül. Ramos a tőle már megszokott panenkás lövéssel értékesítette a büntetőt.

A Real Madrid előnye már rendkívül jelentős volt, de a csapat még többet akart, és meg is szerezte negyedik gólját a 45. percben. Rodrygo fülelt le egy visszapasszolt labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, majd Benzemához passzolt, aki nem hibázott. Nem sokkal ezután kishíján megszületett az ötödik találad, de Muslera hárította Hazard nagyszerű kísérletét. Az első félidő egyetlen negatívuma a madridisták számára Marcelo sérülése volt, akinek a helyére Mendy érkezett.

Nyerj egy Iker Casillasról szóló könyvet, egyetlen like-kal!

A szünet után semmi nem változott, a Real Madridnak továbbra is megvoltak a helyzetei ahhoz, hogy tovább növelje az előnyt. Carvajal keresztezett az 50. percben, de Benzema lövése nem talált célt. A 67. percben Kroos próbálkozott a tizenhatos vonaláról, de Muslera résen volt, és remekül védett. Két perccel később egy Isco-fejest követően volt ismét a helyén a vendégek kapusa, aki szép mozdulattal ütötte ki a jól helyezett labdát.

Úgy tűnt, hogy az ötödik gól már csak idő kérdése, és a 81. percben meg is született a találat. Carvajal küldte be a labdát Benzemának, aki jobb belsővel juttatta azt a hálóba. A francia ezzel a találatával megelőzte Di Stéfanót, és a klub harmadik legeredményesebb játékosa lett a BL-gólok tekintetében (50). A hosszabbítás pillanataiban Rodrygo megszerezte harmadik találatát, amivel elmondhatja magáról, hogy tökéletes mesterhármassal fejezte be a találkozót. A brazil remekül játszott össze Benzemával, majd ellőtte a labdát Muslera mellett, ezzel pedig tökéletes lezárást adott a mérkőzésnek, amit a Real Madrid az első pillanattól az utolsóig kézben tartott.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK