Az este, amikor a Bernabéu megbabonázta Benzemát

14 év telt el azóta, hogy Karim Benzema először tapasztalta meg, hogy milyen a BL-este a Santiago Bernabéuban. 17 évesen érkezett meg a spanyol fővárosba a Lyon játékosaként, 2005 novemberében. Akkor még nem igazán foglalkozott vele senki.

A tini Benzema a kispadról figyelte a történéseket. Társai, többek között Juninho Pernambucano, Florent Malouda vagy John Carew döntetlent értek el a Real Madrid ellen azon a csoportmeccsen.

Két héttel később Benzema debütálhatott a sorozatban a Rosenborg ellen. Szerda este négyszeres győztesként lép pályára a Galatasaray elleni találkozón.

Benzema

Benzema nem üres kézzel távozott a Bernabéuból azon a 2005-ös estén, szerzett egy kedvence, Ronaldo Nazário által aláírt mezt. A brazillal aznap este nem számolt Vanderlei Luxemburgo vezetőedző. A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas kérte meg Florentino Pérezt, hogy szerezzen egy mezt, amit odaadhat ígéretes csatárának.

„Felejthetetlen este volt, nagyon boldog voltam” – emlékezett vissza később Benzema egy interjúban. „Azon az estén, mielőtt elhagytam a stadiont, biztosan tudtam. Azt mondtam magamnak, hogy egy napon itt fogok játszani.”

A többi már történelem.

Benzema

Gerard Houllier nem küldte pályára azon az estén Benzemát, pedig mindhárom cserelehetőségét kihasználta. A fiatal támadó helyett Sylvain Wiltord, Fred és Jeremy Clement lépett a gyepre csereként.

Benzema azóta a BL állandó szereplőjévé vált. 14 idényben lépett pályára a sorozatban, a 2009/2010-es idény óta a Real Madrid mezében.

113 találkozójával Benzema a sorozat történetének ötödik legtöbbet foglalkoztatott játékosa Cristiano (167), Lionel Messi (136), Buffon (130) és Sergio Ramos (119) mögött.

A góllövőlistán Ruud van Nistelrooy-jal holtversenyben áll a 4. helyen, 60 góllal. Ronaldo (127) és Messi (112) még mindig nagyon messze vannak mindenki mástól.

Csak Ronaldónak van több BL-címe (5), mint Benzemának, aki 10 csapattársával, Messivel és Piquével jelenleg négynél tart.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK