Zidane: Mbappé mindig azt mondta, hogy a Real Madrid az álma

Zinédine Zidane a Galatasaray elleni hazai BL-csoportmeccs előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Hazai mérkőzés: „Mindig izgalommal tölt el bennünket, ha hazai pályán, a saját szurkolóink előtt játszhatunk. Megvan bennünk a szükséges felelősségérzet, tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Egy újabb BL-mérkőzés vár ránk, amin jól felkészülten kell jó teljesítményt nyújtanunk. Szükségünk van a szurkolóinkra, akik mindig velünk vannak, hiszen mindig szeretnék látni, hogy jól játszik és győz a csapat. Arra kérem őket, hogy álljanak mögénk a mérkőzés nehéz pillanataiban is. Nem állhatunk mindig mindenütt az első helyen már a legelső pillanatban. Szükségünk van a szurkolóinkra a legvégső pillanatig.”

Harc a továbbjutásért: „Mindig ugyanazzal a céllal, ugyanolyan hozzáállással lépünk pályára. Számunkra mindig az adott mérkőzés a legfontosabb. Tisztában vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel, ahogy azzal is, hogy mit kell tennünk. Nem gondolok arra, hogy ez most egy döntő-e vagy sem, hiszen egyszerűen csak arra kell koncentrálnunk, hogy jól teljesítsünk. A szurkolók és mindenki más is győzelmet, jó játékot és a továbbjutáshoz is szükséges három pontot várja el tőlünk.”

Videóbíró: „Ugyanaz a véleményem, mint nektek. A VAR egy pozitív dolog, olyasvalami, ami fejleszti a sportot. Nyilvánvaló, hogy látok bizonyos dolgokat, amelyek napról napra változnak. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk a játékvezető döntéseit is. Megértem, hogy mindenki a lehető legjobb módon, képességeinek megfelelően végzi a munkáját, és mindenki hibázhat. Nem mondom, hogy boldog vagyok, hiszen a minap egy kezezést láthattunk, de el kell fogadnunk az emberek hibáit. Remélem, hogy egyre kevesebb és kevesebb hiba és vita veszi majd körül a VAR használatát, hiszen ez a rendszer azért született meg, hogy mindent tisztábbá és egyértelműbbé tegyen. Jelenleg viszont nem ez történik.”

Bale meghívója a válogatottba: „Azt szeretnénk, ha a játékos megfelelő állapotban lenne. A probléma az, hogy jelenleg még nem képes teljes értékű edzésmunkát végezni. Meglátjuk, hogy miképp fejlődik napról napra. A hazája behívta, ehhez minden joga meg is van. Mivel ez a FIFA szabályozási körébe tartozik, így a klub nem kerül bevonásra. A játékos szeretne felépülni, a motivációit nem kérdőjelezhetjük meg. Ő az, aki a sérülés óta szenved. Meglátjuk, hogy miképp alakul ez a hét, aztán eldöntjük, hogy képes-e pályára lépni a válogatottban vagy sem. Jelenleg nincs megfelelő állapotban, de mennie kell, mert hívták. Meglátjuk, hogy mi történik. Szerettem volna, ha itt marad velünk. Ezt a dolgot nem beszéltük meg. Annyit mondhatok csak, hogy jelenleg nem bevethető. Nem tudom, hogy ő mit beszélt meg a szövetségi kapitányával. Ami engem illet, csak az érdekel, hogy újra egészséges játékosa legyen a keretnek. Nem örülünk a sérülésének, hiszen a keret összes játékosára szükségünk van. Nem idegesít, hogy a válogatottban sérült meg, és a szurkolóknak is mindig azt mondom, hogy a játékos az, aki a sérülés miatt szenved. Én azt érzem, hogy újra a társaival szeretne dolgozni. A szurkolóknak is pozitívan kellene látniuk a helyzetet. Mindenki azt mondja, hogy szeretném, ha Bale távozna januárban, de ez valótlan állítás. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy rólam vagy a munkámról beszéljen, de senki sem állíthat olyasmit, ami nem hangzott el a számból. Szeretném, ha Gareth az idény végéig velünk maradna. A Brugge ellen nem volt a keret tagja, de ez nem változtatott semmin. Még most sincs játékra kész állapotban. Meglátjuk, hogy mikor tér majd vissza, ahogy azt is, hogy elutazik-e a válogatottjával.”

A kapcsolata Bale-lel: „Minden egyes nap üdvözöljük egymást. Szeretem a játékosaimat. Nem lehetünk egyformán közel minden egyes játékosunkhoz, de sosem volt problémám Bale-lel. Probléma csak akkor történt, amikor nyáron távozhatott volna. Most az a helyzet, hogy itt van velünk, a keret egy jó játékosa. Ti pedig befejezhetnétek, hogy azzal foglalkoztok, mikor hagyja el a pályát, vagy hogy hazamegy a mérkőzések vége előtt a stadionból. Amikor én játszottam, ezek a dolgok akkor is megtörténtek, én is távozhattam a mérkőzések vége előtt. A legfontosabb, hogy ott van, amikor a mérkőzés kezdődik, és ott van félidőben is, hogy támogassa a csapatot. Mindenkinek joga van ehhez, hiszen mind a csapat mögött állnak, mindannyian a győzelemért harcolnak.”

James: „Az ő helyzete hasonló, hiszen jelenleg még nem bevethető. Még mindig vannak fájdalmai. Hogy teljesen őszinte legyek, nem tudom megmondani, hogy pontosan mi a problémája. Remélem viszont, hogy hamar visszatér, hiszen szükségem van a játékosaimra, még akkor is, ha ez megnehezíti számomra a meccskeret kialakítását.”

Mbappé: „A játékosnak kell döntenie a jövőjéről, neki kell tudnia, hogy mit szeretne. Mbappé jelenleg a PSG játékosa, de meglátjuk, hogy mi történik vele a jövőben. Mindig is mondta, hogy arról álmodik, hogy egy nap a Real Madrid játékosa lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK