Valverde: Modrić és Kroos olyanok, mintha a bátyáim lennének

Fede Valverde üde színfolt a Real Madrid középpályáján, a csapat jövőjének egyik nagy reménysége. Az uruguayi játékos a klub hivatalos TV-csatornájának adott interjút.

„Hihetetlen dolog egy ilyen hatalmas és ilyen nagymúltú klubnál játszani 21 évesen. Tele vagyok győzni akarással, trófeákért akarok harcolni. Gyerekként arról álmodtam, hogy itt játszom és megnyerem a Bajnokok Ligáját. Most csak megpróbálom a legtöbbet kihozni az adódó lehetőségekből, meghallgatni a csapattársaim tanácsait és kiélvezni a pillanatot.”

„Amikor magamra öltöm a Real Madrid mezét, mindig gombóc lesz a gyomromban. Nem gondolom, hogy ez valaha is el fog múlni. Ez különleges dolog. Emlékszem egy pillanatra az Atlético elleni derbi előttről. Az edző megnevezte a kezdőt, én pedig benne voltam. Casemiro odajött hozzám és megkérdezte, hogy ideges vagyok-e, ránéztem a kezeimre, és remegtek.”

„Amit a legjobban élveztem gyerekkoromban, az a barátaimmal való játék volt az utcán. Ez tett boldoggá, így szórakoztam a legjobban. Aztán megkezdődött a profi karrierem a Peñarolban. Különleges emlékeim vannak a klubról. Elszaladt az idő. Sosem gondoltam volna, hogy végül egy olyan klubban játszhatok, mint a Real Madrid. Most csak megpróbálok egyre jobbá válni és kihasználni a lehetőségeimet. Egyedül én vagyok a felelős azért, hogy fenntartsam ezt az álmot, remélem, hogy sosem ér véget.”

Valverde

„A fogadtatásom csodás volt. Akkor kerültem az öltözőbe, amikor épp sok Bajnokok Ligája címet nyert a csapat, az pedig, hogy ugyanúgy fogadtak, mint bárki mást, nagy elégedettséggel, büszkeséggel és örömmel tölti el az embert. Modrić és Kroos az első naptól kezdve törődtek velem, ami nagyon jó volt. Manapság sokat viccelődünk, de az első időszakban nagy tisztelettel figyeltem őket. Azért, ahogy bánnak velem és ahogy tanácsokat adnak, úgy tekintek rájuk, mint egy-egy nagy testvérre. Igazi példaképek, örökké hálás leszek nekik.”

„Mindenkitől tanulok. A klubnál minden játékosnak megvan a maga története. Mindannyian tanácsokkal látnak el és meghallgatnak. Nagyon csodálom Casemirót, mindig hálás leszek neki. Ő olyan, mint egy apa figura. A csapattársaimmal edzeni is nagyon jó móka. Ha erről van szó, mindig megemlítem Sergio Ramost is, aki egy nagyon erős kapitány, igazi vezér, de mindig ott ül a mosoly az arcán.”

„Emlékszem arra, amikor először szólítottak játékra. Nem hittem el. Nem értettem. Debütálni fogok! Beálltam, Marcelo pedig gólt lőtt. Sosem fogom elfelejteni, ez mindig komoly motivációt jelent számomra.” 

„Az első trófea mindig különleges. A klubvilágbajnoki cím volt az első, remélhetőleg a sok közül. Olyanokkal nyertem trófeát, akiket előtte évekig követtem a televízión keresztül. Imádnám, ha még sok évet tölthetnék el itt és sok címet nyerhetnék, mind a klub, mind pedig saját magam miatt.”

„A klub Uruguayból elérhetetlennek, megmagyarázhatatlannak tűnik. Nagyon nehéz egy uruguayi játékosnak bekerülnie ide. Amikor pályára lépek, 3 millió ember van mögöttem. Rengeteg madridista van Uruguayban.”

Nyerj egy Iker Casillas-ról szóló könyvet! Részletek az alábbi Facebook-posztban:

Zidane segít abban, hogy kihozzam magamból a maximumot, hogy ne húzódjak háttérbe, hogy bizonyítsam azt, amiért kiválasztott engem. Köszönettel tartozom a tanácsaiért, ahogy a csapattársaimnak is. Nagyon örülök, hogy elismerően beszél rólam.”

„Mindenek előtt szeretnék játékosként és emberként is fejlődni. Amikor ezért a címerért harcolsz, nem ülhetsz a babérjaidon. Nyertem egy klubvilágbajnokságot, de mindent meg akarok nyerni. Még nagyon hosszú az út.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK