Beszámoló: Real Madrid – Betis (0-0): Gól nélküli döntetlen egy vitatható bírói ítélet és sok kihagyott helyzet után

A Real Madrid döntetlent játszott a Betisszel, egy vitatható bírói ítélet után, amikor Benzema a 81. percben beadta a labdát, amit Feddal kézzel állított meg a tizenhatoson belül. Sem Sánchez Martínez játékvezető a pályán, sem pedig Estrada Fernández játékvezető a videószobában nem látta tizenegyesnek az esetet.

A blancók előtt adódtak tiszta helyzetek, de nem tudtak betalálni. Az első lehetőség a hetedik percben érkezett, amikor Carvajal passzolt Modric felé, aki átlépte a labdát és hagyta Benzemának. A francia Joellel került szembe, aki sikeresen hárított. Egy perccel később Hazard talált be egy csodás egyéni játék után, de a videóbíró les címén érvénytelenítette a belga találatát.

A hazai nyomás sok gondot okozott a Betisnek, az andalúzoknak nehézséget okozott két egymás utáni passz megjátszása is. 20 perccel a kezdést követően mégis kialakítottak egy lehetőséget, amikor Álex Moreno passzolt Fekirnek, aki a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy lövést. A Real Madrid továbbra is uralta a mérkőzést, de nem tudta gólra váltani a helyzeteit. Carvajal lőtte be a labdát a büntetőterületen belülre a 36. percben, Benzema akrobatikus mozdulatát kövezően azonban mellé szállt a labda. Ramos előtt még nagyobb lehetőség adódott a 44. percben, miután Benzema mellel tett elé egy labdát Modric passzát követően, de a Betis kapusa okosan kimozdult a kapujából, és hárította a berobbanó kapitány kísérletét.

Nem büntető

A Real Madrid a szünet után újabb nagy helyzetet alakított ki. A 64. percben Mendy szakadt le az emberéről, egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Zidane becserélte Viníciust, Rodrygo helyére. Az idő ketyegett, mielőtt elérkeztünk a mérkőzés egy vitatható pillanatáig. A 81. percben Benzema beadását kézzel állította meg Feddel a tizenhatoson belül, azonban a bírók úgy ítélték meg, hogy ez a mozdulat nem ért büntetőt.

A találkozó végén a hazaiak odaszögezték a kapujukhoz az ellenfelet, a hosszabbításban pedig újabb lehetőségeik adódtak a három pont megszerzésére. Mendy keresztezett Viníciusnak, aki tökéletes labdalevételt mutatott be és azonnal helyzetbe is került, de Joel ebből a párharcból is győztesen került ki. A találkozó utolsó lehetősége Ramos előtt adódott, aki sarokkal próbálkozott, de lövése a vendégek kapusának arcáról pattant le.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…