Ramos: Elszalasztottuk a lehetőséget

A Real Betis elleni döntetlent követően Sergio Ramos és Thibaut Courtois nyilatkozott a sajtó képviseletének a Real Madrid játékosai közül.

Ramos

„Tudtuk, hogy a mai nagy lehetőség arra, hogy az élre álljunk, de végül nem ez történt. A csapat keményen harcolt a győzelemért az első perctől kezdve. Nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, de a hozzáállásunk és a védekezésünk nagyszerű volt. A Betis egy nagyszerű csapat, amely a labdabirtoklásra törekszik, nehéz ellene megszerezni a győzelmet. Keserédes az egy pont. Valamire jó, de ez a mai lehetőség volt arra, hogy az első helyre kerüljünk.”

„Nem lehet 90 percen keresztül ugyanazt a tempót diktálni. Az első perctől kezdve intenzívek voltunk, magasan támadtunk le, megszereztük és tartottuk a labdát. Utána visszaléptünk egy kicsit, nem tudtuk megszerezni a vezetést, voltak a videóbíró által meghatározott pillanatok, de nem időzhetünk el ezen, mert nincs értelme. Kezet ért a labda, de a döntés a játékvezetőé.”

Bajnokság: „Egyre nehezebb és nehezebb bármely riválist legyőzni. Ma a Levante nyert a Barcelona ellen, ez is mutatja, hogy nem lehet biztosra menni egyetlen mérkőzésen sem, bárki is legyen az ellenfél.

Ez a versengés teszi a bajnokságunkat a világ legjobbjává, szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy itt játszhatunk. Meg kell próbálnunk a legjobbunkat nyújtani, mert a legkisebb hiba is ahhoz vezethet, hogy lejjebb csúszunk a tabellán.”

Courtois

„Megvoltak a lehetőségeinket, melyekkel nyerhettünk volna, de a labdarúgásban nem győzhetsz, ha nem szerzel gólokat. A Bernabéuban mindig nyerni kell, ha bajnokok akarunk lenni. Ez egy elveszett lehetőség, de tovább kell mennünk. Jó teljesítményt nyújtottunk, de hiányzott az az élesség, ami a Levante ellen megvolt.”

Tizenegyesgyanús szituáció: „Nehéz a kezezéseket megítélni. Amikor Bale kezére pattant a labda a PSG ellen, jött a fújás. Amikor a védekező harmadban történik, meghatároztak egy szempontrendszert, és ha a kéz a testhez közel van, természetes testhelyzetben, az nem tizenegyes. A mai esetnél a kéz mindenesetre elég messze volt a játékos testétől. Néha nehéz meghatározni, melyek is a releváns szempontok, nem értettük, hogy a játékvezető legalább miért nem nézte meg az esetet. A pályán különösen meglepődtem ezen, hiszen a videóbíró is szól, ha érdemes megnézni az esetet, de most a képanyagot látva sem döntöttek így. 0-0 lett a végeredmény, ezen nem változtathatunk, de számomra ez tizenegyes volt.”

Forma: „Ha egyike vagy a legjobb kapusoknak, sokat várnak tőled. A Real Madrid a világ legjobb csapata, sokat követelnek minden egyes játékostól, de én elfogadom ezt a kihívást, és keményen dolgozom, hogy jól kezeljem. Nem jön elő minden mérkőzésen, de a csapat erősnek tűnik. A kapusnak egyedi helyzete van, nem aggódom azoknak az embereknek a véleménye miatt, akik soha nem álltak a kapuban. Arra összpontosítok, hogy segítsem a csapatot. Keményen edzek, érzem a csapat és az edző támogatását. A külső dolgok nincsenek rám hatással.”

Hazard: „Nagyszerűen játszik. Kár, hogy a gólját végül elvették, de sokat ad a csapatnak, és remélem, hogy hamarosan még több gólt fog szerezni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK