Egytől egyig: Real Madrid – Real Betis (0-0)

Nem sikerült előnyt kovácsolni a riválisok botlásából, hiszen a Real Madrid sem tudott nyerni a Betis ellenében. Nagy kár, hiszen így most sem sikerült megelőzni pontokban a Barcelonát. A Leganés elleni mérkőzést követően újra itt a szürke valóság, a csapat ismét a jól megszokott arcát mutatta. Jöjjenek a pontok…

Csapatok

Real Madrid (6)
Én úgy láttam, hogy minden rendben volt, de sajnos a labda nem akart bemenni a hálóba. Végső soron ez nem gond, hiszen ez a világ legerősebb bajnoksága, itt bárki meg tud lepni bárkit – pláne a Real Madridot. Nem nagy gond, hiszen ez csak egy mérkőzés volt, messze még a szezon vége. Az edzéseken lehet tovább dolgozni keményen, gyakorolni a beadásokat, valamint a lekészített labdákból való kapura lövést. Ha azokból gól lesz, előbb vagy utóbb csak beakad valami élesben is. Felesleges a taktikai elemeket túltolni, a lényeg úgyis az, hogy lekészítésből hogy sikerül gólt lőni a csapat kapusainak. Ami ennél is fontosabb: ha van egy jól működő középpálya, azt a logika bármely síkját kikerülve fel kell forgatni, és felállítani azt a hármast, amely annyi mindent megnyert már. Hiszen mindannyian tudjuk: a múlt a lényeg, a jelen és a jövő csak másodlagos. Jó lesz ez, pajtikáim, meglátjátok!

Üdv Madridból,
Zizou

Real Betis (6)
Nem lehet túl sok mindent elmondani róluk. Nem egy erős brigád ez az idei Betis, nem játszottak jól tegnap sem, mégis közel egyenrangú partnerei voltak vendéglátójuknak. Esetükben legalább érthető az, hogy miért látszott rajtuk, hogy megelégednének az egy ponttal is. Harciasak voltak, de mindenképp ki kell emelnünk Joel Roblest, a kapusukat, akit nem véletlenül választottak meg a mérkőzés legjobbjának. Megérdemelte.

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Thibaut Courtois (8,5)
Gyakorlatilag hibátlan teljesítmény volt ez a belga hálóőrtől, akinek kijárt már egy ilyen szereplés a Santiago Bernabéuban. A Betis távoli és váratlan lövéseinél mindig résen volt, többször is látványosan védett. Igazán közelről nem nagyon tették próbára, de ez semmit sem von le az érdemeiből. Jól élt együtt a játékkal, koncentrált volt. Madridi pályafutásának vitathatatlanul eddigi egyik legjobb mérkőzése.  

Dani Carvajal (6)
Szokás szerint ment előre, de ezúttal teljesen eredménytelenül. Nagyon keveset tudott hozzátenni a támadójátékhoz. Hátul bár voltak hibái, a védelem tagjai közül így is ő szerezte a legtöbb labdát a 90 perc során. Nem jó, de nem is tragikus. Nagyon ráférne már egy igazi vetélytárs, aki ki tudja belőle hozni azt, amit a németországi kitérője után láthattunk tőle.

Sergio Ramos (6)
Nem teljesen értem, hogy miért akar még mindig támadóvá válni. A csapat legnagyobb helyzeteinek rendre aktív szereplője volt, de… egyrészt, ha nem ő kerül a kapu elé, hanem egy góllövésre született támadó, jó eséllyel még gól is születhetne a ziccerekből. Emellett, hátul már megint ingatag volt, ami még fájóbb, mint az elpuskázott ziccere. Ez nem az a csapat volt, amelyik büntette volna a megingásokat, de jobban kellene koncentrálnia eredeti szerepkörére és feladataira, mint az extrákra.

Raphaël Varane (5)
Kezdem elveszíteni a hitem aziránt, hogy Varane lesz még világklasszis védő. A rendelkezésre álló lehetőségek közül ő a legkiegyensúlyozatlanabb, valamint a legtöbb hibát vétő középhátvéd a jelenlegi idényben – és ez már tavaly is így volt. A neve, a tekintélye, valamint a 26 éves kora ellenére meglehetősen nagy rutinja tartja a kezdőben, de a kérdés, hogy meddig lehet így húzni. Az első félidő végén eladott labdájából indult akció csúnya véget is érhetett volna, de szerencséje volt. Ehhez hozzájöttek még az olyan hibák, amiket szintén a dekoncentráció eredményezett: további elrontott passzok, vagy például az oldalvonalon kívülre vezetett labdája.

Ferland Mendy (6,5)
Nem ez volt a legjobb meccse, de mindenképp a jobbak közé tartozott. A leggyorsabb, legkeményebb, legstabilabb védekező játékosa volt tegnap a csapatnak. Ez a srác nem fél ütközni, nem sajnálja magát, belemegy mindenbe. Támadásban viszont sok volt az elszórt labdája, valamint a kihagyott ziccerét is nehezen emészti majd meg a Bernabéu népe.

Casemiro (5)
Ez pontosan az a meccs volt, amikor lehetett volna pihentetni a brazilt, aki a nyár óta már rongyosra futotta a lábát. Tudom, hogy kemény mint a szikla, de ezt az idényt ő sem fogja végigtolni pihenés nélkül. Képtelenség. Éppen ezért dühítő, hogy a tegnapi szürkesége ellenére sem cserélte le őt Zizou, addig már el sem megyek, hogy esetleg ki is hagyhatta volna a kezdőből. Case az idény egyik legjobbja, de törvényszerű, hogy a fáradtság vagy formahanyatlás, vagy pedig sérülés formájában nála is jelentkezni fog. Nem ártana ezt megelőzni…

Toni Kroos (6)
Annyira kristálytisztán látszott, hogy miben más Kroos játéka ha Lukita játszik mellette, mint amikor Valverde a párja… Toni el volt szigetelve a játéktól, sokkal kevesebbszer találkozott a labdával, és a szerepköre is sokkal kötöttebbé vált. Arra viszont nem a társ a magyarázat, amit a meccs végén csinált: elpasszolt egy szögletet, majd Mendy visszaszerezte és visszaadta neki a labdát, amivel így újrapróbálkozhatott: lecsúszott beadása a lelátón kötött ki. A konventráció nála sem volt rendben.

Luka Modrić (6)
Egy újabb meccs, ami bizonyította, hogy Luka Modrić ideje lassan lejár, legalábbis kezdőként biztosan. Bármennyire is fáj, ezt el kell fogadni. És ha őszinték akarunk lenni, ez nem is váratlan történés egy, a 34. életévét már betöltő középpályás esetében. Kiváló epizódszereplője lehet még az idénynek, akár még a következőnek is, de a „gálakezdőnek” már nem lehet tagja. Voltak jó pillanatai tegnap (például az átlépett labdája, ami óriási meglátás volt), de összességében lassabb és kevésbé kreatív vele a középpálya, mint Valverdével. Ez az eltérő stílusukból, valamint fizikumukból is ered: nem azt állítom, hogy Valverde jobb, vagy nagyobb játéktudású játékos lenne, de stílusának és erejének köszönhetően képes a többieket is jobbá tenni a pályán. Ez pedig rendkívül fontos. Szó sincs arról, hogy temetném Modrićot, nem is tudnám, hiszen imádom a kis horvát mágust, de ő már csak epizódszereplő lehet ebben a történetben, ha a csapat érdekeit tartjuk szem előtt.

Eden Hazard (6)
A lesgólja ellenére is kevés volt. A nyár sztárigazolásától nem ezt várja az ember, még akkor sem, ha Hazard az idény elején sérüléssel küszködött. Képtelen bármilyen befolyással is lenni a mérkőzésekre. Nincsenek döntő, váratlan megmozdulásai, amivel ki tudná billenteni a mérkőzést annak ritmusából. Mindemellett még mindig lassú, túl sokat gondolkozik a támadóharmadban, amivel sokszor lassítja a támadásokat. Az már csak hab a tortán, hogy egója ellenére még bátortalan is a pályán: Mendy ziccere előtt ő is futhatott volna a kiugratásra, de amint meglátta, hogy milyen elánnal és sebességgel rongyol felé a két feka (Mendy és a Betis védője), inkább megállt… Pedig nagyobb eséllyel születhetett volna gól az akcióból, ha ő meg szembe a kapussal. Én türelmes vagyok vele, adok neki időt, de a Bernabéu népe nem úgy gondolkodik, mint én. Madridban nem lesz ideje.

Rodygo (6,5)
65 perc jutott neki, és most sem vallott kudarcot. Nem tudta döntően befolyásolni a meccs kimenetelét, ez igaz, de egy 19 éves sráctól nem is várható el, hogy hétről hétre megváltsa a világot Madridban. Tetszett a mozgása, a labdával okosan bánik, folyamatosan próbálja jól és veszélyesen megjátszani. Szimpatikus, ahogy szélről megpróbál előkészíteni vagy visszagurítani ahelyett, hogy futószalagon adogatná befelé a labdákat.

Karim Benzema (6)
Ezúttal ő sem tudott váratlant húzni, így először az idényben gól nélkül kellett elhagynia a Bernabéu gyepét. Sokat mozgott, kereste az összjáték lehetőségét, de helyzetbe csak nagyon kevésszer került, ami főképp a társak, és még inkább a középpálya hibája.

Cserejátékosok

Vinícius (5,5)
Mindent erőből, a sebességét kihasználva próbál meg megoldani, ám egyelőre ez nem működik. Nem úgy tűnik, hogy ezen változtatni tudna. Sok kritikusát elhallgattathatta volna viszont, ha sikerül betalálnia, ám ziccerét a kapusba lőtte. Még mindig többet várnak tőle, az előző idényt látva nem is véletlenül.

Luka Jović (-)
Még véletlen sem szabad neki több időt adni, nehogy esetleg sikerüljön még egy gólt szereznie. Másképp nehéz lenne kettétörni egy induló pályafutást. Azt hozzá kell tenni, hogy ahogy Benzemát, úgy őt sem tudta volna helyzetbe hozni túlságosan sokszor ez a tegnapi csapat.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (3)
Én nem tudok rajta kiigazodni. Már a kezdőcsapat kijelölése után tudtam, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a hétközi volt – és nem, nem Mendy miatt. Ez a középpálya halálra van ítélve, ez már számtalanszor bebizonyosodott, mégis megpróbálja újra és újra erőltetni, ugyanolyan eredménnyel. Nem tudom, hogy miből és mikor fog tanulni… Emellett a cseréivel sem vagyok elégedett, hiszen Vinícius akár Hazard helyett is jöhetett volna, Jović késői behozatala mellett pedig több lehetőséggel nem élt. Biztos nagyon tetszett neki a játék… Lehet itt mutogatni a VAR-ra, ami hibázott, de rég baj, ha a jelenlegi Betis legyőzéséhez erre lenne szükség… Egy simán nyerhető meccsen hullajtott pontokat a csapat akkor, amikor a legtöbbet lehetett volna fogni a közvetlen riválisokon. És akkor még azt is benyögi a meccs utáni interjúban, hogy nem nagy dolog… Hát mester, azt látjuk, hogy nektek nem az.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…