Zidane: Nem tudtam arról, hogy Marcelo így érzett a kijevi döntő előtt

Zinédine Zidane a Betis elleni hazai bajnoki előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol több játékosáról és az ellenfélről is beszélt.

„Minden csapat azért jön ide, hogy jó eredményt érjen el. Erre lehet számítani ezúttal is. Készen kell állnunk és tisztában kell lennünk azzal, hogy nehéz meccs lesz. A legjobbunkat kell nyújtanunk, mert minden mérkőzés más, és tudjuk, hogy 100%-ot kell adnunk, ha meg akarjuk szerezni mind a három pontot.”

„Minden alkalommal, ha pályára lépünk, megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani és kapott gól nélküli mérkőzést játszani. Ez fontos számunkra, holnap pedig újabb lehetőségünk van arra, hogy hazai pályán jó képet mutassunk magunkról a szurkolóink előtt és megszerezzünk újabb három pontot.”

„Borzalmas időszakokat is megéltem a Real Madridnál, a szurkolók mégis mindig jól bántak velem. Egy rossz szót sem szólhatok a spanyol emberekről az ittlétem óta. Ez nem csak a futball világára, de a magánéletemre is igaz. Ez a támogatás kiemelten fontos számomra, nagy tiszteletben tartom. Amikor megérkezel, az emberek üdvözölnek és segítenek neked. Nagyon örülök, hogy ebben a városban élhetek és ennél a klubnál dolgozhatok.”

Valverde egy nagyon fiatal játékos, fényes jövővel és nagyszerű jelennel. Remek munkát végez, ami nem meglepetés számomra. Egy 25 fős keret fontos játékosa.”

Bale ismét itt van, már a pályán dolgozik azon, hogy újra fitt legyen. Mögötte állunk, megpróbáljuk a lehető leghamarabb visszajuttatni a csapatba. Itt van és velünk edz. Visszatért az útjáról, sokkal jobban van, de még nem áll készen a keretbe kerülésre. Nekem úgy tűnik, hogy jó formában van.”

„Mindannyian láthatjuk, hogy Hazard egyre jobban játszik. Lehet, hogy gyakrabban is betalálhatna, de mi nem aggódunk. Elégedettek vagyunk az általa végzett munkával, napról napra jobb. Az ilyen kvalitásokkal rendelkező játékosok meglátnak olyan dolgokat, amit mások nem. Nem gondolom, hogy félénk lenne, pont ellenkezőleg. Mindenki azt akarja, hogy jobb legyen, szerintem pedig minden egyes nap javul. Mindenki elégedett lesz vele, de nem kell kapkodnunk.”

„A keretben mindig vannak játékosok, akik jobb formában vannak, mások pedig nem játszanak olyan jól. Nincs A vagy B vagy C tervem. Három naponta összerakom a csapatot és utálok bárkit is kihagyni. A mentalitásom nem változik. Mindig megpróbálom a lehető legjobb csapatot pályára küldeni.”

Nem tudtam Marcelo állapotáról a kijevi döntő előtt. De biztos vagyok benne, hogy rendkívül stresszes dolog egy nagy BL-döntőben vagy vb-döntőben pályára lépni. Erre lehet számítani. Átéltem ezt játékosként, de az nagyon sokat elmond róla, hogy amikor eljött az idő, akkor bekapcsolt és a mérkőzésre koncentrált. Egy kis stressz normális egy nagy meccs előtt, de amikor aztán elkezdődik, akkor minden másnak vége.”

El Clásico? Mi akkor játszunk, amikor mondják. Elhalasztották, mi pedig egy kicsit több ideig készültünk a Leganés elleni meccsre. A klasszikust december 18-án játsszuk majd, nagyszerű meccs lesz.”

„Minden játékos tudja, hogy készen kell állnia. Viníciusnak továbbra is keményen kell dolgoznia. A legjobban a bal szélen érzi magát, az ő korában pedig ott kell játszania, ahol a legjobb neki. Kellően minőségi játékos ahhoz, hogy más posztokon is megállja a helyét. Teljesen normális, hogy néha nem kerül be a keretbe, tovább kell dolgoznia. 25 játékosunk van, minden meccsen megvan az esély. Vannak ligák, ahol megengedett, hogy minden játékos a keret tagja legyen, de itt jelenleg nem ez a helyzet. Rodrygo csendes srác, keményen akar dolgozni, de 18 éves és lassan kell haladnunk vele. A keret tagja, megvan a karaktere és a minősége. Szerintem elég nyugodt srác.”

Casemiro egy nehéz poszton játszik, de kiválóan. Nincs sok olyan játékos, aki ilyen minőségi lenne és így játszana. Nem biztos, hogy most van a legjobb időszakában, de ha ő így gondolja, az nagyszerű. Meg fogjuk próbálni elérni, hogy ezen az úton folytassa.”

Fekir remekül beilleszkedett. Kiváló játékos, ezt a Betisben is kezdi megmutatni. Nem vagyok meglepve, hogy a minap gólt szerzett és begyűjtötte a győzelmet a Betisnek.”

„Sosem lepődtem meg azon, amit Mbappé elért, mivel ő a világ egyik legjobbja. A statisztikái is ezt mutatják, de ez semmin nem változtat, hiszen egy olyan csapatban játszik, ami tele van minőségi játékosokkal. Óvatosnak kell lennünk az egész csapattal, mivel a legmagasabb szinten játszanak. Még van egy kis időnk a meccs előtt. Először mások ellen kell játszanunk, rájuk kell koncentrálnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…